Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Trom futbalistom Bruggy potvrdili COVID-19, pozitívny je aj Krmenčík

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

FC Bruggy informovali, že pozitívne vzorky sa objavili po sobotňajšom testovaní, ktoré hráči i realizačný tím podstúpil v súlade s protokolom Pro League pred utorkovým zápasom Ligy majstrov.

Brusel 18. októbra (TASR) - Traja futbalisti z kádra úradujúceho belgického majstra FC Bruggy mali pozitívny test na nový koronavírus. V nedeľu klub oznámil, že po potvrdení nákazy zamierili do karantény brankár Simon Mignolet, obranca Odilon Kossounou, a tiež český útočník Michael Krmenčík.

"Okrem hráčov mal pozitívny test aj generálny riaditeľ Vincent Mannaert," priznal klub vo vyhlásení. Potvrdil, že ani jeden zo spomínaných neodletí s tímom na utorkový zápas Ligy majstrov 2020/2021 v Petrohrade.

FC Bruggy informovali, že pozitívne vzorky sa objavili po sobotňajšom testovaní, ktoré hráči i realizačný tím podstúpil v súlade s protokolom Pro League pred utorkovým zápasom Ligy majstrov proti Zenitu Petrohrad. "Predchádzajúce testy vo štvrtok boli negatívne, u nikoho sa ani neobjavovali príznaky ochorenia, " dodal klub.

Všetci traja hráči s pozitívnym testom na COVID-19 nastúpili v sobotňajšom ligovom zápase na ihrisku Standardu Liege, Mignolet a Krmenčík boli v základnej zostave, Kossounou prišiel na trávnik v 79. minúte.