Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

FC Nitra doma prehrala 1:2, body idú AS Trenčínu

David Depetris, najlepší trenčiansky strelec, dal opäť gól Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Prevaha hostí sa zvýraznila v druhom polčase.

Nitra 6. októbra (TASR) - Domáci nastúpili do zápasu ofenzívnejšie naladení a dostali sa aj do niekoľkých sľubných príležitostí.

V 2. minúte strela Kroupu tesne minula ľavú žrď. V 13. minúte nebol po priamom kope úspešný Gajdoš, a gólom sa neskončila ani hlavička Kolmokova v 13. minúte, ktorý zblízka poslal loptu len do náručia pripraveného brankára Volešáka. Hostia odpovedali šancou Štefánika, ktorého strelu z hranice šestnástky brankár Chudý chytil. V 19. minúte neotvoril skóre ani domáci Kroupa, ktorý nevyužil nedorozumenie medzi kapitánom hostí Godálom a brankárom Volešákom. O tri minúty neskôr pokazil radosť Šimončičovi po individuálnej akcii brankár Trenčína Volešák. Na Cleberovu presne mierenú strelu z 25. metrov bol však už gólman hostí prikrátky a po priamom kope domácich bolo 1:0. V 38. minúte sa z trávnika musel po červenej karte porúčať domáci Gajdoš, ktorý fauloval Diaza, čo dalo hosťom vietor do plachiet. Tí svoju presilovku využili už v prvom polčase. V 43. minúte zblízka dostal loptu za Chudého Kleščík, čím uzavrel na prvopolčasových 1:1.

Rušno bolo v šestkástke domácich aj krátko po prestávke. V 49. minúte zachránila brankára Chudého ľavá žrď a o tri minúty neskôr hlavičkoval na opačnej strane Kroupa len do Volešákovho náručia. Konštrukcia bránky hrala s domácim brankárom aj v 56. minúte, keď Depetris trafil z hranice šestnástky do brvna. Keď v 58. minúte dostal červenú kartu aj ďalší domáci hráč Kroupa, prevaha hostí sa ešte zvýraznila. V 61. minúte ju presnou hlavičkou potvrdil Depetris a Trenčín sa ujal vedenia. V ďalšom priebehu sa hralo naďalej viac na polovici Nitry, no hostia už dvojnásobnú presilovku využiť nedokázali. V 79. minúte zaujala nezvyčajná situácia, keď žltú kartu dostal rozcvičujúci sa hráč domácich Zelenický. Na konečnom skóre to však už nič nezmenilo a po výsledku 1:2 putovali body do Trenčína.

FC Nitra - AS Trenčín 1:2 (1:1)
Góly: 25. Cleber - 43. Kleščík, 61. Depetris. Rozhodoval: Trutz, ŽK: Szabó, Kroupa, Zelenický - Da Silva, Lobotka, ČK: 38. Gajdoš, 58. Kroupa po druhej žltej, 590 divákov

Zostavy a striedania:

Nitra: M. Chudý - Harbuľák, Sruhár, M. Kolmokov, M. Szabó - Šimončič (88. Zelenický) - Čéry (79. Moravčík), V. Gajdoš, Cleber - Kroupa, Šimonek (75. Ivančík)

Trenčín: Volešák - Čögley, Rodriguez da Silva (46. Lobotka), Godál, R. Mazáň - Kleščík - T. Mazan, S. Štefánik, Diaz (83. Mondek), Holúbek - Depetris

Hlasy trénerov

Marián Šuchančok, asistent trénera Nitry: "Ťažko hodnotiť takýto zápas. Vstúpili sme doň agresívnou hrou, vytvorili sme si aj niekoľko šancí hneď v úvode. Ešte do vylúčenia Gajdoša sme mali na viac ako jeden bod, preto škoda vylúčenia Gajdoša. Situácia sa zmenila vylúčeniami a už tradične sme dohrávali bez vylúčených hráčov."

Marián Gula, tréner Trenčína: "Videli sme špecifický zápas, ktorý bol pre nás novou situáciou. Spočiatku sme mali problémy so zbieraním nakopávaných lôpt. To Nitra využila, po štandardnej situácii sa dostala do vedenia. Po našom góle na 1:1 sme zvýšili pohyb a tempo. V druhom polčase to bolo už o našej trpezlivosti, keďže Nitra mala už dvoch vylúčených. Musím povedať, že to nebol jednoduchý zápas, Nitra podala statočný výkon."