Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Fed Cup: Slovenky odštartujú finálový turnaj v Budapešti proti USA

Na archívnej snímke zľava kapitán slovenského fedcupového tímu Matej Lipták, jeho zverenkyne Viktória Kužmová, Rebecca Šramková a Jana Čepelová držia slovenskú vlajku po výhre 3:1 nad Veľkou Britániou v kvalifikačnom dueli o postup na finálový turnaj Pohára federácie v Bratislave 8. februára 2020. Foto: FOTO TASR - Martin Baumannann

V piatok 17. apríla sa zverenky kapitána Mateja Liptáka stretnú v C-skupine so Španielskom, duel sa začne tiež o piatej popoludní.

Budapešť 17. februára (TASR) - Slovenské tenistky odštartujú účinkovanie na finálovom turnaji Pohára federácie v Budapešti duelom proti USA. Na programe je v utorok 14. apríla hneď v úvodný deň podujatia. Zaradili ho do večerného bloku a na centrálnom antukovom dvorci sa začne o 17.00 h. Informovala o tom oficiálna webová stránka Slovenského tenisového zväzu.

V piatok 17. apríla sa zverenky kapitána Mateja Liptáka stretnú v C-skupine so Španielskom, duel sa začne tiež o piatej popoludní. Do semifinále postúpia víťazi štyroch trojčlenných skupín. Každé stretnutie bude pozostávať z dvoch dvojhier a záverečnej štvorhry. O zložení finálových skupín rozhodol minulotýždňový žreb v maďarskej metropole.

S Američankami, rekordnými 18-násohnými držiteľkami cennej trofeje, sa Slovenky ešte nestretli. So Španielkami majú priaznivú bilanciu 2:0. V roku 2002 ich zdolali vo finále prestížnej súťaže na harde v Maspalomase 3:1. Hlavnou strojkyňou víťazstva bola Daniela Hantuchová, ktorá vyhrala obe dvojhry, tretí bod pridala Janette Husárová. V roku 2012 triumfoval tím súčasného fedcupového kapitána na antuke v Marbelle 3:2. O dva body sa postarala Dominika Cibulková, rozhodujúci vybojovala Hantuchová.