Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 15. jún 2024Meniny má Vít
< sekcia Šport

Pavľučenkovovej sa v Krylatskom páči, varuje pred Rybárikovou

Magdaléna Rybáriková Foto: TASR/AP

Bývalá juniorská svetová jednotka považuje Slovenky za silné súperky.

Moskva 16. apríla (TASR) - Ruské tenistky odštartovali prípravu na víkendový semifinálový zápas svetovej skupiny Pohára federácie proti Slovensku v Moskve.

Antuku v Športovom centre Krylatské si v pondelok podvečer vyskúšali Anastasia Pavľučenkovová a Jelena Vesninová.

Pavľučenkovová pred deviatimi dňami vyhrala na harde turnaj v mexickom Monterrey, po príchode do ruskej metropoly sa musela adaptovať na najpomalší povrch.

"Prvé dni aklimatizácie neboli jednoduché. Po sérii turnajov z Amerike som sa cítila unavená, no postupne sa to zlepšuje. Už ani neviem, kedy som bola naposledy v Moskve a v Krylatskom som ešte nikdy nehrala. O tomto areáli však zatiaľ nemôžem povedať ani jediné krivé slovo, po úvodnom tréningu mám z neho pozitívne dojmy," povedala rodáčka zo Samary pre portál sport-express.ru.

Bývalá juniorská svetová jednotka považuje Slovenky za silné súperky.

"Slovenské družstvo má veľkú silu. Nedávno som trénovala s Magdalénou Rybárikovou, ktorá sa v posledných mesiacoch výrazne zlepšila, hrá uvoľnene. Má nepríjemný slajz, často mení rytmus hry a chodí na sieť. Moskovská antuka jej môže vyhovovať. Pokiaľ ide o Dominiku Cibulkovú, tá si dlhodobo udržuje stabilnú výkonnosť. Neviem, v akej forme je teraz Daniela Hantuchová, no Slovenky budú v každom prípade veľmi tvrdým orieškom. Našou výhodou je silná štvorhra, Jelena Vesninová s Jekaterinou Makarovovou patria medzi najlepšie deblistky sveta," dodala Pavľučenkovová.