Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Federer dal prednosť rodine, v Madride nenastúpi

Roger Federer Foto: TASR/AP

Štvrtý hráč svetového rebríčka na svojej oficiálnej webovej stránke uviedol, že "chce byť s manželkou Mirkou počas týchto vzrušujúcich týždňov pre ich rodinu".

Madrid 6. mája (TASR) - Švajčiarsky tenista Roger Federer sa odhlásil z turnaja ATP Madrid Open, aby mohol tráviť viac času s rodinou pred narodením tretieho dieťaťa. Informovala o tom agentúra AP.

Štvrtý hráč svetového rebríčka na svojej oficiálnej webovej stránke uviedol, že "chce byť s manželkou Mirkou počas týchto vzrušujúcich týždňov pre ich rodinu". Na túru ATP sa vráti čoskoro.

Federerove oznámenie znamená, že pravdepodobne vynechá na budúci týždeň aj Roma Masters. Pôvodne dokonca plánoval vynechať Roland Garros (pozn. začiatok 25. mája), ak by turnaj na parížskej antuke kolidoval s termínom pôrodu.

Federer, ktorý je trojnásobným víťazom turnaja zo španielskej metropoly, nevynechal ani jeden grandslamový turnaj od roku 2000. Z turnaja v Madride sa už odhlásil aj druhý hráč svetového rebríčka Novak Djokovič, ktorý má dlhodobé zranenie.