Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Federer vyzval ľudí na zodpovednosť: Tiež som zostal doma

Roger Federer, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Tenista prostredníctvom instagramu vyzval fanúšikov, aby počas pandémie zostali doma a dodržiavali hygienu.

Bazilej 21. marca (TASR) - Švajčiarsky tenista Roger Federer vyzval svojich spoluobčanov na disciplínu a zodpovednosť v čase koronavírusovej krízy. Nadviazal na iniciatívu ministra zdravotníctva Alaina Berseta s názvom "Chráňme sa".

Federer prostredníctvom instagramu vyzval fanúšikov, aby počas pandémie zostali doma a dodržiavali hygienu. Vo Švajčiarsku evidujú viac ako 5600 prípadov ochorenia COVID-19 a 56 mŕtvych. Tamojší rezort zdravotníctva priznal, že nemocnice sú na pokraji svojich kapacít. "Tiež som zostal doma a častejšie si umývam ruky. Je veľmi dôležité, aby sme všetci dodržiavali pravidlá, musíme byť v karanténe a brať to veľmi, veľmi vážne," uviedol 38-ročný grandslamový rekordér.

Vo svojom príspevku tiež požiadal o solidaritu a pripomenul dôležitosť vzájomnej súdržnosti: "Nikdy nebolo potrebnejšie si pomáhať. Najmä musíme chrániť starších ľudí, tí sú najohrozenejší a najviac im pomôžeme, keď si od nich udržíme dvojmetrovú vzdialenosť a nevystavíme ich riziku nákazy."

Na záver svojho posolstva Federer posunul štafetu odkazov alpskej lyžiarke Wendy Holdenerovej, hokejistovi Romanovi Josimu a hudobníkovi DJ Bobobvi. Informovala o tom agentúra DPA.