Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Fehérváry dorazil do Helsínk: Som pripravený hrať

Na snímke slovenský obranca Martin Feherváry (vpravo) prichádza na helsinské letisko, aby sa pripojil k slovenskej hokejovej reprzentácii na 85. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Helsinkách v pondelok 16. mája 2022. Foto: TASR - Martin Baumann

O mladého obrancu mali veľký záujem tréneri i manažér Miroslav Šatan, o jeho účasti na MS sa rozprávali už dlhšie.

Helsinki 16. mája (TASR) - Slovenský hokejista Martin Fehérváry doletel do dejiska MS vo Fínsku a čo najskôr sa chce aklimatizovať. Po dlhej ceste cítil miernu únavu, ale je pripravený nastúpiť v stredu proti Švajčiarsku a chce zo seba vydať to najlepšie. Dvadsaťdvaročný obranca sa do Helsínk ponáhľal, nestihol absolvovať ani poslednú tímovú večeru so spoluhráčmi z Washingtonu Capitals.

"Celkovo to bolo rušné. Vypadli sme v piatok, v sobotu a nedeľu som sa balil. Letel som cez Reykjavík, išlo to rýchlo. No nestihol som poslednú tímovú večeru, čo ma trošku mrzí," povedal Fehérváry po prílete.

Washington vypadol v 1. kole play off s Floridou po dramatickom priebehu 4:2 na zápasy. Slovenský obranca odohral v sezóne 79 zápasov, v ktorých získal 17 bodov (8+9). "Mali sme na to, aby sme Floridu zdolali, ale dostali sme nešťastné góly. Veril som, že môžem mať takúto sezónu a som rád, že to išlo ako to išlo a že som zostal zdravý."

S Fehérvárym sa počítalo už na pondelkový zápas proti Kanade, napokon to však nestihol. "Riešili sme to, ale neboli tam iné možnosti, skôr sa to nedalo. Určite nemalo význam naháňať sa. Celú noc som cestoval, som trochu ´pomačkaný´. Určite chcem nabehnúť na miestny čas čo najskôr, aby som sa cítil lepšie. Uvidíme, ako sa budem cítiť zajtra," povedal slovenský hokejista.

O mladého obrancu mali veľký záujem tréneri i manažér Miroslav Šatan, o jeho účasti na MS sa rozprávali už dlhšie. "Vždy, keď je možnosť, chcem reprezentovať. Je to česť a ja si to veľmi vážim. A MS je skvelý turnaj. Sledoval som zápas s Nemeckom. Máme mladý tím, teším sa na chalanov. Som pripravený na hocičo a na všetky úlohy. Chcem pomôcť tímu ako budem môcť. Som zdravý, i keď každý hokejista po takomto play off niečo má. Telo to cíti, ale som pripravený hrať."

Fehérváry už na vypadnutie v play off nemyslí, chce sa zamerať na najbližšie dni. "Stále to rezonuje, ale čakajú ma MS, tak myslím na to, čo je teraz. Uvidíme, čo bude v ďalších rokoch, ale teraz sa teším na šampionát. Viem koľko hráčov tu je z NHL. Chalanov čaká náročný zápas s Kanadou, ale každý súper je tu silný. Bude to dobrý zápas."