Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Fehérváry si myslí, že Crosby ho nemá v láske: To je moja úloha

Na snímke v strede slovenský obranca Caps Martin Fehérváry. Foto: TASR - AP

Trojnásobný držiteľ Stanleyho pohára si pri prvom incidente vybil frustráciu na slovenskom mladíkovi, keď "tučniaci" podľahli Washingtonu 1:6.

New York 8. júna (TASR) - Slovenský hokejista Martin Fehérváry si myslí, že kapitán Pittsburghu Sidney Crosby ho nemá príliš v láske. Dvadsaťtriročný obranca Washingtonu Capitals v rozhovore pre portál The Hockey News uviedol, že vo vzájomných dueloch sa vždy niečo udeje, no svoju rolu v tíme si užíva.

Penguins patria dlhé roky medzi rivalov Capitals, v uplynulých rokoch pútali na seba pozornosť najmä kapitáni Sidney Crosby a Alexander Ovečkin. Fehérváry si však myslí, že sa situácia zmenila a "terčom" tridsaťpäťročného Kanaďana je práve on. "Myslím, že ma trochu nenávidí," odpovedal s úsmevom: "V každom zápase sa medzi nami niečo dialo."

Trojnásobný držiteľ Stanleyho pohára si pri prvom incidente vybil frustráciu na slovenskom mladíkovi, keď "tučniaci" podľahli Washingtonu 1:6. Kanadský center v tretej tretine neudržal nervy a v osobnom súboji odhodil Fehérváryho do mantinelu, pričom vyviazol bez trestu. Vzájomnú potýčku mali obaja aj o rok neskôr.

Fehérváry si vybojoval v zostave Washingtonu stabilné miesto a patrí medzi lídrov defenzívy. V uplynulých dvoch ročníkoch profiligy sa zaradil k najčastejšie "hitujúcim" hráčom. "Myslím si, že toto je moja úloha. Chcem byť hokejista, proti ktorému sa hrá ťažko, páči sa mi to," povedal slovenský reprezentant a účastník troch svetových šampionátov.

Fehérvárymu vypršal po sezóne trojročný nováčikovský kontrakt a má štatút obmedzeného voľného hráča. Očakáva sa, že rokovania o novej zmluve sa čoskoro rozbehnú, pričom generálny manažér klubu Brian MacLellan v marci povedal, že slovenský bek bude zohrávať kľúčovú úlohu v budúcnosti Capitals: "Veľmi sa nám páči jeho pokrok. Bude dôležitou súčasťou našej organizácie aj v budúcnosti. Spolu s Rasmusom Sandinom budeme mať dvoch mladých obrancov, okolo ktorých môžeme budovať tím. Budú veľkou súčasťou mužstva na mnoho ďalších rokov."