Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Škrtel vo Fenerbahce prvýkrát skóroval

Na snímke kapitán Martin Škrtel. Foto: TASR/Michal Svítok

Tridsaťjedenročný stopér premiérovo skóroval vo svojom šestnástom zápase za "Fener", do ktorého v lete prestúpil z FC Liverpool.


Istanbul 30. októbra (TASR) - Slovenský futbalista Martin Škrtel si otvoril gólový účet v drese Fenerbahce Istanbul. V nedeľňajšom dueli 9. kola tureckej superligy proti Karabüksporu skóroval v nadstavenom čase prvého polčasu a pomohol svojmu tímu k presvedčivému triumfu 5:0 nad tabuľkovým susedom. Tridsaťjedenročný stopér premiérovo skóroval vo svojom šestnástom zápase za "Fener", do ktorého v lete prestúpil z FC Liverpool.

Istanbulský klub poslal v nedeľňajšom dueli do vedenia Robin van Persie premenenou penaltou z 18. minúty. Ďalší gól pridal Škrtel v druhej minúte nadstaveného času, keď si počkal na center Volkana Sena za obranou súpera a pravačkou ho umiestnil do siete. Po zmene strán domáci dorazili Karabükspor ďalšími tromi gólmi - od Van Persieho, Aatifa Chahechouhea a Jeremain Lensa. Škrtel odohral celý zápas, jeho krajan Miroslav Stoch nefiguroval na zápasovej súpiske domácich.

9. kolo - výsledky:
Basaksehir Istanbul - Akhisar Belediye 5:1
Trabzonspor - Caykur Rizespor 2:2

/M. BERO odohral za domácich celý zápas a v 45. min. videl ŽK, J. ĎURICA odohral za domácich celý zápas/
Fenerbahce Istanbul - Karabükspor 5:0
/M. ŠKRTEL odohral za domácich celý zápas v 45.+2 strelil gól, M. STOCH za domácich nefiguroval na súpiske/