Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Feyenoord po derby s Ajaxom drží čelo tabuľky, Slot: Remíza je málo

Hráči Feyenoordu, archívna snímka. Foto: TASR - AP

Holandská najvyššia súťaž je presne v polovici, kouč Slot nechce hovoriť o titule, hoci jeho zverencom patrí prvá priečka.

Rotterdam 23. januára (TASR) - Futbalisti Feyenoordu Rotterdam urobili ďalší krok k zisku prvého titulu v holandskej Eredivisie od roku 2017. V zostave aj so slovenským obrancom Dávidom Hanckom remizovali v nedeľnom zápase 17. kola s Ajaxom Amsterdam 1:1 a v tabuľke držia prvú priečku o dva body pred Alkmaarom.

Veľkoklubu z hlavného mesta Holandska sa v prebiehajúcej sezóne nedarí, nevyhral v súťaži už šesť zápasov po sebe a klesol na 5. priečku. Aj v najväčšom holandskom derby ťahal u súpera väčšinu duelu za kratší koniec. Skóre otvoril v 34. minúte exportnou strelou spoza šestnástky presne k žrdi Igor Paixao, v 71. minúte pretlačil loptu hlavou do siete Davy Klaassen, no po vyrovnaní sa Ajax zväčša tuho bránil.

"Verím, že mnoho neutrálnych divákov zápas uspokojil. Lenže ja som tréner Feyenoordu, hrali sme doma a výsledok 1:1 mi nestačí. Ajax ukázal silu zhruba na 10 minút, my sme výrazne tlačili približne 65 minút. Po vyrovnávajúcom góle sme sa rýchlo spamätali, čo je veľmi chvályhodné," zhodnotil duel tréner Feyenoordu Arne Slot podľa ruetir.com.

Holandská najvyššia súťaž je presne v polovici, kouč Slot nechce hovoriť o titule, hoci jeho zverencom patrí prvá priečka. "V súťaži rozhodne nedominujeme. Hlavne nie nad PSV, s ktorým sme prehrali. Vedúca päťka si nič nedaruje," tlmil optimizmus Slot.

Alfred Schreuder nahradil v lete na lavičke Ajaxu Erika ten Haga a bývalý kouč FC Bruggy je pod veľkým tlakom fanúšikov najslávnejšieho holandského klubu. "V prvom polčase sme nevedeli nájsť na ihrisku voľného hráča. Feyenoord tlačil dobre a my sme si neposúvali loptu dosť rýchlo. Urobili sme zmeny v zostave a začali sme viac kontrolovať loptu na oboch častiach ihriska. Náš tím rastie, mohli sme to vidieť v druhom polčase," zhodnotil duel pre oficiálnu stránku Ajaxu Schreuder.