Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Hráčky Mali sa ospravedlnili za pozápasový incident

Na snímke basketbalistka Salimatou Kouroumaová (vpravo) z Mali a Tina Krajišniková zo Srbska v zápase B-skupiny Srbsko - Mali na MS v basketbale žien 26. septembra 2022 v Sydney. Foto: TASR - AP

Salimatou Kouroumaová mala po prehre 68:81 v mixzóne pred zástupcami médií niekoľkokrát udrieť svoju kolegyňu z národného tímu Kamite Elisabeth Dabouovú.

Sydney 27. septembra (TASR) - Medzinárodná basketbalová federácia (FIBA) spustila vyšetrovanie sporu medzi dvoma hráčkami reprezentácie Mali, ktorý po zápase so Srbskom v B-skupine MS vyústil do fyzického napadnutia.

Salimatou Kouroumaová po prehre 68:81 niekoľkokrát udrela svoju kolegyňu z národného tímu Kamite Elisabeth Dabouovú v mixzóne pred zástupcami médií. Oddeliť ich od seba museli ďalšie spoluhráčky.

Tím Mali prehral všetky duely v základnej skupine šampionátu v Austrálii a nepostúpil do vyraďovacej fázy. Na MS sa dostal na poslednú chvíľu ako náhrada za Nigériu, ktorá sa odhlásila z administratívnych dôvodov. Informovala agentúra AP.

Obe hráčky Mali sa za incident ospravedlnili po utorkovom záverečnom vystúpení v B-skupine s Kanadou (65:88). "Je nám to ľúto. Boli sme frustrované z prehry a chceli by sme sa za naše správanie ospravedlniť všetkým účastníkom MS," uviedla Dabouová, ktorá na tlačovej konferencii sedela po boku Kouroumaovej.