Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Šport

FIFA chce zriadiť kompenzačný fond pre robotníkov v Katare

Nápis Katar 2022 sa nachádza pred výstaviskou, v ktorom sa uskutoční žreb futbalových MS2022 v katarskej Dauhe vo štvrtok 31. marca 2022. Žreb svetového šampionátu sa uskutoční v piatok 1. apríla. Mundial sa koná v netradičnom termíne od 21. novembra do 18. decembra. Foto: TASR/AP

Hostiteľ svetového šampionátu čelí dlhodobo kritike pre zlé pracovné podmienky robotníkov zo zahraničia.

Brusel 14. októbra (TASR)- Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) zvažuje zriadenie kompenzačného fondu pre robotníkov, ktorí sa zranili alebo zahynuli pri konštrukcii štadiónov a iných objektov pre tohtoročné MS v Katare.

Hostiteľ svetového šampionátu čelí dlhodobo kritike pre zlé pracovné podmienky robotníkov zo zahraničia. Katar sa bráni, že situáciu riešil, no podľa ľudskoprávnych organizácií sú prijaté reformy nedostačujúce.

"Je veľmi dôležité, aby každý, kto utrpel zranenia pri prácach, súvisiacich s nadchádzajúcimi majstrovstvami sveta, dostal spravodlivé odškodné. Toto je aktuálne problém, ktorý sa snažíme vyriešiť, no nie je to také jednoduché ako sa môže zdať," citovala agentúra DPA zástupcu generálneho sekretára FIFA Alasdaira Bella.