Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

FIFA odporúča odložiť medzištátne zápasy

Ilustračné foto. Foto: TASR

Predstavitelia Norimbergu už informovali Nemecký futbalocý zväz, že plánovaný zápas s Talianskom 31. marca sa nebude môcť uskutočniť.

Zürich 13. marca (TASR) - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) v piatok večer odporučila odložiť medzištátne zápasy v najbližších asociačných termínoch. Mesto Norimberg v rovnakom čase zakázalo na svojom území odohrať marcový prípravný zápas Nemecka s Talianskom, odvolalo sa na miestne nariadenia v súvislosti so šírením koronavírusu.

"FIFA je presvedčená, že odohratie zápasov v súčasnej zložitej situácii nie je len potenciálnym zdravotným rizikom, ale podkopáva aj integritu súťaženia, keďže niektoré krajiny nebudú môcť nastúpiť so svojim najlepším tímom," uviedla FIFA vo svojom stanovisku.

Predstavitelia Norimbergu už informovali Nemecký futbalocý zväz, že plánovaný zápas s Talianskom 31. marca sa nebude môcť uskutočniť. Naposledy duel reprezentácie Nemecka odvolali 17. novembra 2015, keď 90 minút hodín pred súbojom s Holandskom v Hannoveri polícia informovala o možnom teroristickom útoku. Štyri dni pred tým prišlo k útokom aj pred štadiónom v Paríži počas zápasu Francúzska s Nemeckom. Informovala o tom agentúra SID.

V Nemecku bolo v piatok o 22:00 SEČ celkovo 3675 prípadov ochorenia COVID-19, osem ľudí zomrelo. Celosvetovo je v 137 krajinách/regiónoch potvrdených viac ako 145-tisíc prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, 5408 osôb mu podľahlo.