Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

FIFA oficiálne potvrdila, že Ronaldo proti Uruguaju neskóroval

Ronaldo a Fernades po zápase proti Uruguaju na MS v Katare. Foto: TASR/AP

Merania nezaznamenali žiadne pôsobenie vonkajšej sily na loptu. Snímač IMU s frekvenciou 500 Hz vo vnútri nám umožňuje veľmi presnú analýz.

Dauha 29. novembra (TASR) - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) potvrdila, že Cristiano Ronaldo v pondelkovom zápase Portugalska s Uruguajom (2:0) na MS v Katare nestrelil prvý gól svojho tímu. Situáciu preverila technológia od spoločnosti Adidas, ktorá odhalila, že kapitán tímu sa nedotkol strely z kopačky Bruna Fernandesa.

Päťnásobný držiteľ Zlatej lopty tento zásah oslavoval, ale FIFA neskôr zasiahla a pripísala gól Fernandesovi. Ronaldo si tak na deviaty presný zásah, a teda vyrovnanie Eusebiovho rekordu v počte gólov Portugalska na MS, bude musieť počkať. Vo vyhlásení FIFA poskytnutom televízii ESPN sa uvádza: "V zápase medzi Portugalskom a Uruguajom sme s použitím technológie "Connected Ball" umiestnenej v lopte Al Rihla boli schopní s konečnou platnosťou preukázať, že Cristiano Ronaldo sa nedotkol lopty pri úvodnom góle zápasu."

"Merania nezaznamenali žiadne pôsobenie vonkajšej sily na loptu. Snímač IMU s frekvenciou 500 Hz vo vnútri nám umožňuje veľmi presnú analýzu," uviedla FIFA.