Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

FIFA pokarhala Maradonu za komentáre po zápase Anglicka

Diego Armando Maradona, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Maradonu pred duelom odfotografovali oblečeného v kolumbijskom futbalovom drese.

Moskva 5. júla (TASR) - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) už stratila trpezlivosť s Diegom Maradonom a po jeho komentároch na adresu osemfinálového zápasu Kolumbia - Anglicko (1:1 pp, 3:4 rozstrel z 11 m) ho prísne pokarhala. Argentínsky majster sveta z roku 1986 sa pre venezuelského vysielateľa Telesur o súboji Angličanov vyjadril, že to "bola ohromná lúpež". Maradonu pred duelom odfotografovali oblečeného v kolumbijskom futbalovom drese.

FIFA doteraz tolerovala správanie 57-ročnej futbalovej legendy na šampionáte. Fajčenie cigary na štadiónoch, incident s juhokórejským fanúšikom, ukazovanie prostredníkov počas súboja Argentíny s Nigériou či jeho správanie v priestoroch VIP prechádzal riadiaci orgán mlčaním. Teraz ale vlastného futbalového vyslanca už slovne pokarhala.

"Maradonove ohováračky sú úplne nemiestne a absolútne nepodložené. FIFA veľmi ľutuje, že musí čítať takéto vyhlásenia od muža, ktorý písal dejiny našej hry," citovala z vyhlásenia riadiaceho orgánu pre médiá agentúra AP.