Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

FIFA vyšetruje Ekvádor pre diskriminačné správanie fanúšikov

Na snímke futbalisti Ekvádoru sa tešia po po výhre v úvodnom zápase A-skupiny Majstrovstiev sveta vo futbale 2022 Katar - Ekvádor v katarskom Al Chore 20. novembra 2022. Foto: TASR/AP

Ekvádorskí fanúšikovia na seba v otváracom zápase upútali aj tým, že skandovali "my chceme pivo", keďže organizátori zakázali predaj tohto alkoholického nápoja na štadiónoch.

Dauha 23. novembra (TASR) - Disciplinárna komisia Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) spustila vyšetrovanie fanúšikov Ekvádoru, ktorí mali mať počas otváracieho zápasu s domácim Katarom (2:0) diskriminačné prejavy.

Tie boli údajne namierené voči Čile, keďže táto krajina sa spolu s Peru snažila získať miesto na šampionáte namiesto Ekvádora. Dôvodom bola účasť obrancu Byrona Castilla, rodáka z Kolumbie, na súpiske Ekvádoru v ôsmich kvalifikačných zápasoch. Ekvádorská federácia prišla o tri body v kvalifikácii MS 2026 a musela zaplatiť 100.000 švajčiarskych frankov, ale v Katare mužstvo (bez Castilla) štartuje.

Ekvádorskí fanúšikovia na seba v otváracom zápase upútali aj tým, že skandovali "my chceme pivo", keďže organizátori zakázali predaj tohto alkoholického nápoja na štadiónoch. Informovala agentúra AP.