Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

FIFA začala disciplinárne konanie voči chorvátskym fanúšikom

Príslušníčky poriadkovej služby nesú na trávnik nápis FIFA pred začiatkom zápasu základnej F-skupiny Maroko - Chorvátsko na majstrovstvách sveta vo futbale v katarskom meste Chaur v stredu 23. novembra 2022. Foto: TASR - AP

Počas nedeľného duelu druhého kola F-skupiny rozprestreli na tribúne hanlivé transparenty a urážali kanadského brankára.

Dauha 29. novembra (TASR) - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) začala v utorok disciplinárne konanie voči Chorvátsku za nevhodné správanie jeho fanúšikov v zápase MS proti Kanade. Chorvátski priaznivci počas neho urážali kanadského brankára Milana Borjana, ktorý má srbské korene.

Počas nedeľného duelu druhého kola F-skupiny rozprestreli na tribúne hanlivé transparenty a urážali kanadského brankára. V druhom polčase sa urážky ešte vystupňovali, keď stál Borjan v kanadskej bráne priamo pod ich sektorom. FIFA uviedla, že Kanada podala po vzájomnom zápase sťažnosť voči chorvátskym fanúšikom pre diskrimináciu svojho hráča.

Tridsaťpäťročný Borjan sa narodil v etnicky srbskom regióne Chorvátska, ktorý bol súčasťou srbsko-chorvátskeho konfliktu. V roku 1995 emigroval s rodinou do Srbska a následne v roku 2000 do Kanady. V kanadskej reprezentácii pôsobí už od roku 2011, odchytal za ňu 71 stretnutí, informoval portál Globalnews.