Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

FIFA zamietla odvolanie Trippiera, stáť bude do konca februára

Na archívnej snímke logo Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) v Zürichu. Foto: TASR/AP

Anglická futbalová asociácia (FA) Trippierovi v decembri minulého roka zastavila činnosť na desať týždňov za to, že svojim priateľom v predstihu prezradil, že prestúpi z Tottenhamu do Atletica Madrid.

Zürich 18. januára (TASR) - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) zamietla v pondelok odvolanie španielskeho klubu Atletico Madrid voči trestu pre obrancu Kierana Trippiera za porušenie pravidiel o stávkovaní. Verdikt znamená, že hráčova suspendácia má celosvetovú platnosť. Atletico sa však hodlá voči potvrdeniu trestu odvolať na Športový arbitrážny súd (CAS) vo švajčiarskom Lausanne.

Anglická futbalová asociácia (FA) Trippierovi v decembri minulého roka zastavila činnosť na desať týždňov za to, že svojim priateľom v predstihu prezradil, že prestúpi z Tottenhamu do Atletica Madrid. Tí informáciu zneužili v stávkovaní.

FA hneď po vynesení suspendácie tvrdila, že trest má celosvetovú pôsobnosť, Atletico Madrid sa ale odvolalo a FIFA pozastavila účinnosť na španielsku ligu. Trest pre Trippiera však v každom prípade vyprší 28. februára. Informovala agentúra AP.