Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

FIFA zrušila pozastavenie činnosti Pakistanskej futbalovej federácie

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

FIFA odmietla uznať výsledky volieb v Pakistane v roku 2018, po ktorých sa stal prezidentom Ashfaq Hussain Shah.

Zürich 1. júla (TASR) - Predstavitelia Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) vo štvrtok oznámili, že zrušili pozastavenie činnosti Pakistanskej futbalovej federácie (PFF) za neprimerané zasahovanie tretích strán. Pakistan bol suspendovaný v apríli 2021 po spore s normalizačným výborom. Trest uvalila FIFA, aby zabezpečila dodržiavanie pravidiel.

FIFA odmietla uznať výsledky volieb v Pakistane v roku 2018, po ktorých sa stal prezidentom Ashfaq Hussain Shah. Pakistan suspendovali po tom, čo Shah nakrátko vyhodil normalizačný výbor z centrály PFF. Toto pozastavenie v stredu zrušilo Predsedníctvo Rady FIFA. "Rozhodnutie bolo prijaté po tom, čo FIFA dostala potvrdenie, že normalizačný výbor PFF opäť získal plnú kontrolu nad priestormi PFF a je schopný riadiť svoje financie," uviedla FIFA vo vyhlásení.

Varovala však, že Pakistan môže byť opäť suspendovaný v dôsledku akéhokoľvek neprimeraného zasahovania do jeho záležitostí alebo konania, ktoré by mohlo brániť plneniu mandátu normalizačného výboru.