Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

FIFA zrušila žreb MS20, hostiteľskej Indonézii prekáža účasť Izraelu

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

V Indonézii sa predstavia aj Slováci, ktorí vyhrali na domácom turnaji v baráži o postup nad Rakúskom 1:0.

Jakarta 27. marca (TASR) - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) odložila žreb tohtoročných MS hráčov do 20 rokov v Indonézii. Hostiteľská krajina totižto vyjadrila nesúhlas s účasťou izraelskej reprezentácie. Žreb šampionátu (20. mája – 11. júna) bol na programe v piatok 31 marca.

Proti účasti Izraelčanov na podujatí demonštrovali minulý týždeň v Jakarte konzervatívne moslimské skupiny. Nesúhlas vyjadril aj Wayan Koster, guvernér ostrova Bali. Indonézia je najväčšia moslimská krajina na svete a s Izraelom nemá diplomatické vzťahy, no tamojšia futbalová asociácia (PSSI) súhlasila s usporiadateľskými podmienkami FIFA v roku 2019.

Izrael si vybojoval svoju premiérovú účasť na podujatí vlani, keď postúpil na ME do 19 rokov do finále. Na štadióne Antona Maltinského v Trnave vtedy podľahol Anglicku 1:3 po predĺžení po remíze 1:1 v riadnom hracom čase. V Indonézii sa predstavia aj Slováci, ktorí vyhrali na domácom turnaji v baráži o postup nad Rakúskom 1:0.

FIFA zatiaľ nekomentovala zrušenie žrebu. Pokiaľ PSSI nevyrieši problém, hrozí jej zastavenie činnosti. To by mohlo znamenať neúčasť krajiny v kvalifikácii na MS 2026 v Severnej Amerike. Informácie priniesla agentúra AP.