Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Filip Šebo podporil futbalistov s mentálnym postihnutím

Filip Šebo (vľavo) v spoločnosti mladých futbalistov. Foto: Teraz.sk

Unifikovaný futbal hrajú zdraví futbalisti s mentálne postihnutými športovcami a tento program je integračnou prioritou Špeciálnych olympiád.

Púchov 12. decembra (TASR) - Slovenské hnutie špeciálnych olympiád (Special Olympics Slovakia) v spolupráci so Slovenským futbalovým zväzom a Úniou ligových klubov zorganizovalo už 24. ročník vianočného turnaja v unifikovanom futbale. Ten sa uskutočnil v dňoch 8. až 10. decembra v sTC Aréne v Púchove, ambasádorom projektu je bývalý slovenský reprezentant Filip Šebo.

Unifikovaný futbal hrajú zdraví futbalisti s mentálne postihnutými športovcami a tento program je integračnou prioritou Špeciálnych olympiád. Počas Vianočného turnaja prebehol taktiež 3. ročník Vyšegrádskeho pohára, na podujatí sa zúčastnilo šesť tímov zo Slovenska, dve české a dve maďarské družstvá. Dokopy nastúpilo vyše sto športovcov.

"Veľmi sa teším, že som sa stal športovým ambasádorom Special Olympics Slovakia. Som prekvapený, čo všetko s loptou dokážu futbalisti s mentálnym postihnutím. Tento turnaj ma dobil energiou. Už teraz som zvedavý na výkony v iných športoch," povedal Šebo.

Bez popisu
Foto: Teraz.sk


Na slávnostnom otvorení v sTC Aréne Púchov bol prítomný aj Ivan Kozák prezident Únie ligových klubov, Vladimír Lupták - riaditeľ projektu Grassroots a Eva Lysičanová - prezidentka Slovenského hnutia špeciálnych olympiád, ktorá vyzdvihla vysokú úroveň organizácie a poďakovala riaditeľovi turnaja, bývalému futbalistovi Ladislavovi Loužeckému.

"O toto nám ide. Ukázať verejnosti že deti a mládež s mentálnym postihnutím dokážu viac, ako sa od nich očakáva. Dajme im len priestor a kvalifikovaného trénera. Chuť bojovať a víťaziť majú v sebe, častokrát svojou odvahou a snahou inšpirujú aj nás," uviedla Eva Gažová, národná riaditeľka Special Olympics Slovakia.