Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

V Bratislave odpremiérovali neobyčajný príbeh futbalistu Jana Kollera

Na snímke bývalý český futbalový útočník Jan Koller počas tlačovej konferencie pri príležitosti uvedenia dokumentu Jan Koller príbeh obyčajného chlapca a k pripravovanému dokumentárnemu filmu o bývalom kapitánovi slovenskej futbalovej reprezentácie Martinovi Škrtelovi v Bratislave v utorok 16. augusta 2022. Foto: TASR - Pavol Zachar

Dokument prináša do slovenských kín distribučná spoločnosť Continental film od štvrtka 18. augusta.

Bratislava 16. augusta (TASR) - Dokumentárny film Jan Koller, ktorý rozpráva o mimoriadne úspešnom českom futbalistovi s neobyčajným životným príbehom, odpremiéroval v utorok v Bratislave režisér a producent Petr Větrovský. Film o legendárnom českom kanonierovi prišiel na Slovensko osobne predstaviť aj Jan Koller, asistoval mu pri tom jeho futbalový priateľ, bývalý kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel.

Koller nechal Větrovského nahliadnuť hlboko do svojho súkromia. Bývalý český futbalový útočník a reprezentant tak filmárskemu štábu umožnil porozprávať príbeh, ktorý obdivujú státisíce futbalových fanúšikov na celom svete. "Zvykol som si svoje súkromie strážiť, kamery som si veľmi do života nepúšťal, musel som si zvyknúť na to, že celý štáb nakrúca u mňa doma, chvíľku to trvalo," priznal na tlačovej konferencii pred premiérou filmu Koller.



Zo Smetanovej Lhoty až medzi futbalové legendy – to môže byť podtitul jeho príbehu, ktorý sa radí medzi svetové unikáty. Venovalo sa mu množstvo prestížnych zahraničných platforiem a všetky sa zhodli na tom, že story "Českého Honzu" je skutočnou rozprávkou, ktorá je asi už navždy nenapodobiteľnou. Sympatický obor celé detstvo, mladosť a začiatok plnoletosti hrával za amatérske kluby na dedinskej úrovni. Príbeh Honzu Kollera nie je len príbehom človeka, ktorý to nevzdal, aj keď mu nikto neveril. "Je to tiež príbeh, ktorý môže inšpirovať každého chlapca, ktorý dnes hrá futbal na dedine, príbeh o tom, že rozprávky sa niekedy naozaj stávajú skutočnosťou a nikdy nesmie chýbať motivácia ísť ďalej," zhodujú sa tvorcovia filmovej novinky.
Na snímke zľava režisér a producent Petr Větrovský, bývalý český futbalový útočník Jan Koller, slovenský futbalista Martin Škrtel počas tlačovej konferencie pri príležitosti uvedenia dokumentu Jan Koller príbeh obyčajného chlapca a k pripravovanému dokumentárnemu filmu o bývalom kapitánovi slovenskej futbalovej reprezentácie v Bratislave v utorok 16. augusta 2022.
Foto: TASR - Pavol Zachar

"Ak tu má niekto rozprávkový príbeh svetových parametrov, je to práve Honza Koller," hovorí o protagonistovi svojho nového filmu režisér a producent Petr Větrovský, ktorý pred dvomi rokmi uviedol do kín aj športový film o MMA zápasníkovi Attilovi Véghovi. V novinke venovanej Janovi Kollerovi sa filmári spoločne so známym futbalistom vracajú na miesta, kde pôsobil – od rodnej obce až po Monako. O českom kanonierovi pritom rozprávajú jeho futbaloví kolegovia, ale aj kamaráti a rodina.



"Že sa o mne nakrúti film, to by mi ani vo sne nenapadlo. Asi ako by mi nenapadlo, že by sa mi mohol splniť detský sen o kariére profesionálneho futbalistu," komentoval skromne dokument Koller, najúspešnejší strelec v histórii českej futbalovej reprezentácie, ktorý má na svojom konte 55 reprezentačných gólov.

Dokument prináša do slovenských kín distribučná spoločnosť Continental film od štvrtka 18. augusta.