Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

FINA vyšetruje Rylovov štart na ruských majstrovstvách

Ruský plavec Jevgenij Rylov získal na OH 2020 v Tokiu zlatú medailu na 100 m znak. Foto: TASR/AP

Rylov sa na inkriminovanom zhromaždení zúčastnil v marci spolu s ďalšími športovcami. Väčšina z nich sa v rámci programu objavila aj na pódiu a mala oblečené bundy s písmenom "Z".

Moskva 25. apríla (TASR) - Medzinárodná plavecká federácia (FINA) vyšetruje nedeľný štart ruského plavca Jevgenija Rylova na národných majstrovstvách. Minulý týždeň vo štvrtok športovca dočasne suspendovala zo všetkých súťaží za účasť na zhromaždení na podporu prezidenta Vladimira Putina po ruskej invázii na územie Ukrajiny.

"FINA si je vedomá, že pán Rylov v nedeľu štartoval na majstrovstvách Ruska a začala prešetrovať, či neporušil zákaz, ktorý mu udelila," citovala agentúra AP zo stanoviska, ktoré jej poskytla federácia. Dvojnásobný olympijský víťaz z Tokia by nemal štartovať na žiadnom medzinárodnom podujatí deväť mesiacov. Vyšetrovanie preukáže, či ruské majstrovstvá spadajú medzi podujatia, na ktoré má FINA dosah.

Rylov sa na inkriminovanom zhromaždení zúčastnil v marci spolu s ďalšími športovcami. Väčšina z nich sa v rámci programu objavila aj na pódiu a mala oblečené bundy s písmenom "Z". To vyjadruje podporu ruským vojenským jednotkám na Ukrajine.