Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Final Four Slovenského pohára bude v Humennom

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Víťazi získajú právo štartu v pohárových súťažiach CEV 2014/15.

Bratislava 19. decembra (TASR) - Organizátorom finálového turnaja Slovenského pohára mužov a žien vo volejbale, ktorý sa uskutoční 1.-2. februára, bude VK Chemes Humenné. Výberovým konaním o tom rozhodla SK Slovenskej volejbalovej federácie, TASR informoval hovorca SVF Filip Hudec.

Istú účasť na záverečnom turnaji mužskej súťaže majú domáci hráči ŠK Chemes Humenné ako účastník Stredoeurópskej ligy (MEL) a víťaz prvej časti extraligy VK Slávia Svidník. Družstvá na druhom až piatom zápase po prvej časti extraligy budú o postup na finálový turnaj pohára bojovať v dvojzápase doma - vonku v termínoch 9. a 16. januára, pričom sa stretnú druhý s piatym a tretí so štvrtým z ligy. Lepšie postavené družstvo bude hrať odvetu na domácej pôde, aby v prípade Zlatého setu malo výhodu domáceho prostredia. Kritériom pri postupe bude dosiahnutý počet bodov z oboch zápasov, tak ako to funguje v pohárových súťažiach CEV.

V ženskej súťaži sa na záverečnom turnaji Final Four predstavia účastníci MEL Slávia EU Bratislava a VK Doprastav Bratislava. Družstvá na prvom až štvrtom mieste po prvej časti extraligy budú takisto ako u mužov bojovať medzi sebou o postup na záverečný turnaj.

Víťazi Slovenského pohára získajú právo štartu v pohárových súťažiach CEV 2014/15. V uplynulej sezóne sa z triumf v Slovenskom pohári tešili Volley Team UNICEF Bratislava a Slávia EU Bratislava.