Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Finále Afrického pohára bude na štadióne, na ktorom zahynulo osem ľudí

Kamerunský futbalový fanúšik pomaľovaný vo farbách národnej vlajky povzbudzuje pred začiatkom osemfinálového zápasu Kamerun - Komory na Africkom poháre národov v kamerunskej metropole Yaoundé v pondelok 24. januára 2022. Foto: TASR/AP

Finálový zápas o titul majstra kontinentu je na programe 6. februára. CAF uvoľnil zákaz zápasov na Olembe Stadium po vládnych bezpečnostných zárukách.

Yaoundé 30. januára (TASR) - Finálový zápas Afrického pohára národov 2022 v Kamerune sa uskutoční na Olembe Stadium v Yaoundé, kde nedávno v tlačenici pred futbalovým osemfinále domácej reprezentácie s Komorami zahynulo osem ľudí. V nedeľu to potvrdila Africká futbalová konfederácia (CAF).

Na štadióne v hlavnom meste krajiny sa bude hrať aj druhé semifinále 3. februára. Finálový zápas o titul majstra kontinentu je na programe 6. februára. CAF uvoľnil zákaz zápasov na Olembe Stadium po vládnych bezpečnostných zárukách. "Dostali sme ubezpečenia od miestnych úradov aj organizačného výboru, že sa výrazne zvýšia bezpečnostné opatrenia. CAF sa preto rozhodol uvoľniť zákaz," citovala agentúra AFP z komuniké riadiaceho orgánu.

V semifinále na štadióne, kde 24. januára zomrelo osem ľudí, sa stretnú Kamerun a Egypt. Tragédia si vyžiadala aj 38 zranených.