Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Finalissima: Argentína vyhrala vo Wembley nad Talianskom 3:0

Argentínsky futbalista Lionel Messi (vľavo) a Giorgio Chiellini z Talianska počas futbalového duelu Finalissima medzi Talianskom a Argentínou 1. júna 2022 v Londýne. Foto: TASR/AP

S futbalovou kariérou sa v Londýne rozlúčil stopér Giorgio Chiellini, ktorý ako kapitán doviedol Talianov k titulu majstrov Európy.

Londýn 1. júna (TASR) - Futbalisti Argentíny uspeli v tretej edícii oficiálneho súboja úradujúcich majstrov Európy a Južnej Ameriky. V dueli pod značkou Finalissima 2022 vyhrali v stredu na londýnskom štadióne Wembley nad Talianskom hladko 3:0.

Argentína rozhodla o svojom triumfe už v prvom polčase. Najskôr sa v 28. minúte presadil Lautaro Martinez po prihrávke Lionela Messiho, v nadstavenom čase potom Martinez pripravil gólovú koncovku pre Angela Di Mariu. V závere duelu prikrášlil výsledok tretím zásahom Paulo Dybala po ďalšej asistencii Messiho.

Po predchádzajúcich dvoch stretnutiach medzi zástupcami Európskej futbalovej únie (UEFA) a Juhoamerickej futbalovej konfederácie (CONMEBOL) bola bilancia vyrovnaná - v roku 1985 Francúzsko zvíťazilo nad Uruguajom a v roku 1993 Argentína zdolala Dánsko.

S futbalovou kariérou sa v Londýne rozlúčil stopér Giorgio Chiellini, ktorý ako kapitán doviedol Talianov k titulu majstrov Európy. Dvojnásobný finalista Ligy majstrov v drese Juventusu Turín sa rozhodol zavesiť kopačky na klinec vo veku 37 rokov, vo Wembley odohral prvý polčas.

Finalissima (Wembley, Londýn):



Taliansko - Argentína 0:3 (0:2)
Góly: 28. Martinez, 45.+1 Di Maria, 90.+4 Dybala. Rozhodoval: Maza (Čile), ŽK: Bonucci, Di Lorenzo, Barella - Otamendi