Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Finálový turnaj MS centier pre deti a rodiny vo futbale

17. júna sa na futbalovom štadióne v Spišskej Novej Vsi vyvrcholil finálový turnaj Majstrovstiev Slovenska centier pre deti a rodiny vo futbale - Pohár Karola Poláka Foto: OZ Múdry pes

17. júna sa na futbalovom štadióne v Spišskej Novej Vsi vyvrcholil finálový turnaj Majstrovstiev Slovenska centier pre deti a rodiny vo futbale - Pohár Karola Poláka.

Bratislava 20. júna (OTS) - Výbery štyroch krajov prešli cez vyraďovacie súťaže do finálového turnaja, v ktorom sa rozhodlo o držiteľovi putovného pohára, ktorý nesie meno po zakladateľovi tohto projektu, komentátorskej legende, Karolovi Polákovi.

Patronát nad finálovým turnajom mal primátor mesta Spišská Nová Ves Pavol Bečarik. Deti boli ubytované v nádherných penziónoch v okolí mesta a cez voľný čas si mohli vyskúšať na regeneráciu krytú plaváreň, zoologickú záhradu alebo navštíviť Spišský hrad. Mladí futbalisti sa napriek týmto radostiam aj tak najviac sústredili na svoje zápasy a majstrami sa zaslúžene stali hráči Žilinského kraja hoci až po dramatickom rozstrele zo značky pokutového kopu.

Na tento už 18. ročník osobne zavítali aj generálny riaditeľ Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny, pán Karol Zimmer a jeho námestník pán Pavel Bryndzák, ktorí ocenili nasadenie a organizáciu celej súťaže. Ľubomír Dranga z občianskeho združenia múdry pes o.z., organizátora tohto projektu, pri vyhodnotení najlepších poďakoval všetkým zúčastneným mladým futbalistom a partnerom podujatia, bez ktorých by táto súťaž nemohla byť taká úspešná.



Odborným garantom súťaže je Slovenský futbalový zväz a Ústredie práce, sociálnych vecía rodiny, generálnym partnerom bola spoločnosť Nestlé, hlavným partnerom Nadácia EPH a športovým partnerom spoločnosť GIVsport. Darčekmi alebo finančne prispeli aj spoločnosti Tissot, Burel, nadácia SPP, kvasňovský&partners, Coty, Matyšák, Autoimpex, Music1st, Allianz, Camfil, dm drogerie markt, Nadácia tubapack a CK daka. Mediálnymi partnermi tohto ročníka je RTVS, TASR a Denník Šport.

Konečné poradie Pohár Karola Poláka 2022:


1. Výber Žilinského kraja
2. Výber Prešovského kraja
3. Výber Trnavského kraja
4. Výber Nitrianskeho kraja

Individuálne ocenenia turnaja:
Sprievodné aktivity:
Najlepší žonglér: Búry Anton – výber Nitrianskeho kraja
Hráč s najpresnejším zakončením: Holub Marián – výber Žilinského kraja
Cena Fair Play: Kristián Marcin – výber Prešovského kraja
Najlepší brankár: Marián Holub– výber Žilinského kraja
Najlepší hráč: Bohdan Kravchenko– výber Trnavského kraja
Najlepší strelci: Búry Anton – výber Nitrianskeho kraja
Pecha Šimon – výber Trnavského kraja