Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Fínsku ligu prerušili od 3. do 19. decembra

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V najvyššej fínskej súťaži pôsobí aj osem slovenských hokejistov.

Helsinki 2. decembra (TASR) - Vedenie najvyššej fínskej hokejovej ligy prerušilo aktuálnu sezónu od 3. do 19. decembra. Dôvodom je nárast prípadov koronavírusu v krajine.

Predstavitelia súťaže tak reagovali na sprísnené opatrenia regionálnych úradov, ktoré majú zamedziť šíreniu vírusu, informovala oficiálna stránka Liigy. "Počas jesene sme odviedli veľa práce, aby sme zabezpečili bezpečnosť verejnosti, hráčov a zamestnancov počas zápasov a uspeli sme v tom. Teraz sa však koronavírusová situácia zmenila k horšiemu vo viacerých oblastiach, takže obmedzenia sú pochopiteľné. Nie je však finančne možné hrať bez divákov," uviedol Heikki Hiltunen, predseda predstavenstva súťaže, ktorá sa doteraz hrala s obmedzeným počtom divákov na štadiónoch.

Vedenie súťaže verí, že situácia sa v najbližšom období stabilizuje a plánuje odohrať celú základnú časť. Nové termíny odložených duelov by mali oznámiť čoskoro.

V najvyššej fínskej súťaži pôsobí aj osem slovenských hokejistov - Filip Krivošík, Tomáš Záborský, Mário Grman, Matej Tomek (všetci SaiPa Lappeenranta), Pavol Skalický, Kristián Pospíšil (obaja Lukko Rauma), Michal Krištof, Patrik Rybár (obaja Kärpät Oulu).