Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Firmino by mohol nastúpiť vo víkendovom derby na pôde Evertonu

Na archívnej snímke Roberto Firmino. Foto: TASR/AP

Brazílčan utrpel zranenie členka v prvom polčase minulotýždňového zápasu proti Manchestru United.

Liverpool 1. marca (TASR) - Líder anglickej futbalovej Premier League FC Liverpool by v nedeľňajšom dueli proti Evertonu mohol mať k dispozícii už aj Roberta Firmina. Brazílčan utrpel zranenie členka v prvom polčase minulotýždňového zápasu proti Manchestru United (0:0).

Dvadsaťsedemročný útočník sa vo štvrtok zapojil do tréningového procesu, no jeho štart zostáva otázny. "Roberto ku všetkým činnostiam vrátane rehabilitácie pristupuje veľmi pozitívne, nepoznám veľa hráčov podobnej povahy. Včera na tréningu behal, vyzeral byť pripravený. No zatiaľ neviem povedať, či v nedeľu nastúpi," povedal kouč "The Reds" Jürgen Klopp. Firmino vynechal stredajší duel proti Watfordu (5:0), v ktorom ho na hrote útoku nahradil strelec tretieho gólu Divock Origi. Po dvoch presných zásahoch pridali Sadio Mane a Virgil van Dijk. Tromi asistenciami sa v zápase prezentoval stredopoliar Trent Alexander-Arnold.

Liverpool sa po 28. kole nachádza na prvom mieste Premier League o jeden bod pred obhajcom Manchesterom City. V nedeľu nastúpi na pôde Evertonu, Manchester City zavíta do Bournemouthu. Informovala agentúra AFP.