Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Šport

FIS nenahradí zrušené preteky v Ťumeni, finále bude vo Falune

Víťazná americká bežkyňa na lyžiach Jessie Digginsová (uprostred) pózuje na pódiu s druhou Nórkou Therese Johaugovou (vľavo) a treťou Švédkou Ebbou Anderssonovou (vpravo) po pretekoch Svetového pohára na 10 km voľnou technikou v behu na lyžiach vo švédskom meste Falun 29. januára 2021. Foto: TASR/AP

Po vpáde ruských vojsk na Ukrajinu FIS rozhodla o zrušení všetkých podujatí, ktoré sa mali uskutočniť v tejto zime na ruskom území.

Falun 4. marca (TASR) - Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) nenahradí zrušené finálové podujatie Svetového pohára v ruskom Ťumeni. Aj keď viaceré národné zväzy vyjadrili záujem o usporiadanie pretekov v danom termíne (18.-20. marca), FIS napokon neurčila žiadne náhradné dejisko. Finále SP sa tak uskutoční už o týždeň skôr vo švédskom Falune (11.-13. marca).

Po vpáde ruských vojsk na Ukrajinu FIS rozhodla o zrušení všetkých podujatí, ktoré sa mali uskutočniť v tejto zime na ruskom území. V Ťumeni boli 18. marca na programe šprinty, o deň neskôr sa mali konať preteky s hromadným štartom a v nedeľu 20. marca mal prestížny seriál vyvrcholiť stíhacími pretekmi. Informáciu priniesli agentúry DPA a APA.