Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

FK Senica remizovala s Trenčínom 1:1 v 8. kole Corgoň ligy

David Depetris Foto: TASR/Peter Kapusta

Trenčania strelili Senici prvý corgoňligový gól, vďaka ktorému sa zrodila remíza 1:1.

Senica 1. septembra (TASR) - Na Záhorí boli Trenčania v 1. polčase lepším tímom. Pokúšali sa najmä o streľbu z diaľky. Šťastie pri domácich stálo v 16. minúte, keď po priamom kope Mazana sa brvno Švengerovej brány triaslo po Depetrisovej hlavičke. V 29. minúte zase lopta po strele Mazana presvišťala tesne vedľa žrde domácej brány. Seničania sa do zakončenia dostali prvý raz až po polhodine hry, Kalabiška však mieril z hranice pokutového územia mimo. V 38. minúte Mondel z rýchleho protiútoku strieľal tesne nad. Na druhej strane pred odchodom do kabín hlavičkoval po štandardnej situácii Pavlík, Volešák si však čisté konto udržal.

Do 2. polčasu vstúpili domáci aktívnejšie. V 50. minúte Diviš vybojoval loptu pre Kalabišku, jeho strelu však brankár kryl. Po hodine hry bol v dobrej streleckej pozícii v pokutovom území Černý, ale jeho slabé zakončenie Volešák chytil. Potom mali loptu viac na kopačkách Trenčania, ale do šancí sa nedostávali. V 74. minúte po zákroku Pavláka na Depetrisa nasledoval pokutový kop, ktorý argentínsky kanonier premenil na 0:1.

Krátko po rozohraní hry Diviš vysunul Masaryka, ten sa pretlačil vedľa trenčianskeho stopéra a hoci tiesnený, tvrdou strelou vyrovnal. Pri zakončení sa však senický útočník zranil a musel byť vystriedaný Varadim. V 79. minúte tvrdo pálil Depetris, ale Švenger výborne loptu vyrazil. Na druhej strane akrobaticky zakončoval po Krajčíkovom centri Diviš, no lopta letela vedľa Volešákovej brány. Záver stretnutia bol zbytočne nervózny pre nepresné verdikty hlavného rozhodcu, na čo doplatil vylúčením domáci Varadi. Trenčania tak Senici strelili prvý corgoňligový gól, vďaka ktorému sa zrodila remíza 1:1.


FK Senica - AS Trenčín 1:1 (0:0)



Góly: 76. Masaryk - 75. Depetris z pok. kopu. Rozhodoval: Valášek, ŽK: Vilars, Blacburn, Krajčík, Masaryk, Pavlík - Godál, Mazan, Baez, Štefánik, ČK: 83. Varadi (Senica), 1621 divákov.

Zostavy a striedania:

FK Senica: Švenger - Krajčík, Pavlík, Brabec, Wijlaars - Križko - Diviš, Kóňa, Černý (72. Babic), Kalabiška (52. Masaryk, 78. Varadi) - Blackburn

AS Trenčín: Volešák - Godál, da Silva, Kleščík, Mazáň - Baez, Mazan (60. Štefánik), Lobotka (82. Čogley), Diaz, Mondek (90.+ Malec) - Depetris



Zdeněk Psotka, tréner Senice: "Myslím si, že zápas mal vysoké tempo. Najmä v prvom polčase to bolo hore-dole. V prvom polčase sme chceli byť viac aktívnejší. Súper sa dostal k jednej strele z diaľky a trafil brvno. Myslím si, že šancí na otvorenie skóre sme mali viac my, hrozili sme z brejkov. Druhý polčas sme čakali na chyby súpera. Tie prišli, no situácie sme nedotiahli do úspešného konca. V závere to bolo o bojovnosti, zápas mal vysoké tempo, ale "futbalovosť" bola na strane Trenčína."

Adrián Guľa, tréner Trenčína: "Z môjho pohľadu sme v dnešnom zápase stratili tri body, pretože sme dominovali po celý zápas. Od úvodu sme boli aktívnejší, kombinačnejší, vytvárali sme si príležitosti. V prvej časti nám chýbala len efektivita v zakončení. V druhom polčase sme na chvíľočku stratili kontrolu nad zápasom, potom sme však opäť na ihrisku kraľovali. Zápas sme jednoznačne mali vyhrať."