Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

FL: Abena má po derby otras mozgu, Yao dopadol so zlomeninami horšie

Na snímke zranený hráč Slovana na nosidlách Myenty Abena dostáva červenú kartu za faul od rozhodcu Filipa Glovu počas zápasu 17. kola futbalovej Fortuna ligy medzi FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava dňa 13. decembra 2020 v Trnave. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

V derby na Štadióne Antona Malatinského tuhla krv v žilách po strete hláv Abenu a Yaa v nadstavenom čase prvého polčasu.

Trnava 14. decembra (TASR) - Futbalista Slovana Bratislava Myenty Abena utrpel v nedeľňajšom šlágri 17. kola Fortuna ligy proti Spartaku Trnava ľahší otras mozgu. Horšie dopadol trnavský hráč Yann Michael Yao, ktorý má okrem otrasu mozgu aj zlomený jarmový oblúk.

V derby na Štadióne Antona Malatinského tuhla krv v žilách po strete hláv Abenu a Yaa v nadstavenom čase prvého polčasu. Domáceho krídelníka po nebezpečnom zákroku odviezla do nemocnice sanitka, stopér Slovana, ktorého tiež vyniesli z trávnika na nosidlách, dostal od rozhodcu červenú kartu. "CT vyšetrenie našťastie nepreukázalo krvácanie do mozgu či iný vážnejší problém. Už je v domácej opatere s rodinou a v kontakte s tímovým lekárom, s ktorým Myenty priebežne konzultuje svoj zdravotný stav," napísal Slovan na facebooku.

Dvadsaťtriročný útočník z Pobrežia Slonoviny si nezahrá dlhšie. "Yao má zlomený jarmový oblúk, s tým, že sú tam posunuté viaceré úlomky, ktoré bude nutné kontrolovať a možno sa nevyhne ani operácii, to uvidíme po konzultácii s odborníkmi a po konkrétnejších vyšetreniach. Okrem otrasu mozgu má zlomenú očnicu, čo znamená, že bude mimo hry niekoľko týždňov. Pozitívom je, že už komunikuje s okolím. Všetkých pozdravuje a napriek bolestiam verí, že bude v poriadku," citoval Spartak na facebooku svojho klubového lekára Andreja Hojera. Slovan vyhral na ihrisku Spartaka 3:0 a po 17. kole má na čele tabuľky už päťbodový náskok pred druhou Dunajskou Stredou.