Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

FL: Brankár Lukáč z druhej poľskej ligy do ViOn-u Zlaté Moravce

Futbalisti ViOnu Zlaté Moravc. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Dvadsaťpäťročný Lukáč začínal s futbalom v rodnom Prešove. V doterajšej kariére má okrem pôsobenia na Slovensku v Senici a Podbrezovej za sebou skúsenosti i s českou súťažou.

Zlaté Moravce 4. augusta (TASR) - Brankár Patrik Lukáč sa stal novou predsezónnou posilou FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble. Vedenie účastníka najvyššej slovenskej futbalovej súťaže s ním podpísalo zmluvu na jeden rok s možnou ročnou opciou.

Dvadsaťpäťročný Lukáč začínal s futbalom v rodnom Prešove. V doterajšej kariére má okrem pôsobenia na Slovensku v Senici a Podbrezovej za sebou skúsenosti i s českou súťažou. V tamojšej najvyššej lige debutoval v drese Slovana Liberec v roku 2015. Krátko pôsobil i v Tepliciach. "V prvom rade by som sa chcel poďakovať Zlatým Moravciam za príležitosť. Z rokovaní som mal iba príjemné pocity. V klube pracujú seriózni ľudia, ktorí majú zápal pre futbal. Hlavne by som chcel byť zdravý a čo najviac pomôcť tímu k naplneniu cieľov. Teším sa na to," citovala Lukáča tlačová správa ViOn-u.

Do klubu prichádza po pôsobení v druhej poľskej lige, kde chytal za Elanu Torun. S vionistami má za sebou dve tréningové jednotky a polčas v generálke proti Baníku Ostrava, v ktorej sa zverenci Ľuboša Benkovského radovali z víťazstva 3:2. "Patrik sa k nám pripojil deň pred sobotnou generálkou. V stretnutí vyzeral veľmi spoľahlivo. Samozrejme, poznáme ho aj z jeho predošlých pôsobísk. S jeho angažovaním sme neváhali. Dôležitý bol obojstranný záujem, rokovanie boli preto veľmi rýchle. Veríme, že s Aďom Chovanom vytvoria dobrý brankársky tím, v ktorom bude aj odchovanec našej akadémie Peter Jeck," uviedol generálny manažér Marek Ondrejka.

S novými spoluhráčmi sa Lukáč pripravuje na štart ročníka 2020/2021. V sobotu privíta ViOn na svojej pôde futbalistov FK Pohronie. Výkop zápasu 1. kola Fortuna ligy je o 19.00 h.