Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

FL: DAC v zime na sústredenie do Chorvátska, Guľu tešia nové posily

Na snímke sprava tréner mužstva FC DAC 1904 Dunajská Streda Adrián Guľa a hráči Yhoan Many Andzouana a César Camarena Blackman pred štartom zimnej prípravy na jarnú časť Fortuna ligy vo futbale vo štvrtok 5. januára 2023 v Dunajskej Strede. Foto: TASR - Pavel Naubauer

Podmienky v Dunajskej Strede sú však už roky výborné, preto DAC bude využívať aj svoju akadémiu.

Dunajská Streda 5. januára (TASR) - Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda odštartovali vo štvrtok zimnú prípravu, v rámci ktorej ich čaká aj sústredenie v Chorvátsku. Podmienky v Dunajskej Strede sú však už roky výborné, preto DAC bude využívať aj svoju akadémiu.

Spestrením zimnej driny bude desaťdňové sústredenie v Chorvátsku, kde na žlto-modrých čakajú tri zápasy. "Najprv bude práca v domácich podmienkach. Prvé tri dni sú o nábehu naspäť do profesionálnej práce futbalistu. Potom v domácich podmienkach budú tréningové jednotky s dvomi prípravnými zápasmi. Následne sa presunieme na sústredenie do chorvátskeho Umagu, kde absolvujeme aj tri zápasy. Reagujeme na situáciu po majstrovstvách sveta, niektoré krajiny okolo nás už hrajú, preto generálku budeme hrať priamo na sústredení proti slovinskému Koperu," opísal plán zimnej prípravy tréner DAC Adrian Guľa.



Káder vo štvrtok nebol kompletný, voľno si užívali ešte traja futbalisti. "Chlapci, ktorí oslavujú Vianoce 6. januára, dostali ešte klubové voľno. Prídu v nedeľu, absolvujú testy a pripoja sa k mužstvu," povedal o situácii v mužstve Guľa a prezradil informácie o zmenách v kádri. Do mužstva koncom decembra pribudol Ioannis Niarchos zo Zlatých Moraviec a Alex Mendez z Michaloviec. "Veľmi som sa potešil tomu, že koncom roka sme urobili zaujímavé vstupy do mužstva. Prišli Mendez a Niarchos a sú pripravení. Na hrotovej pozícií sme potrebovali inú typológiu ako je Krstovič. Niarchos pozná slovenskú ligu a spĺňa naše parametre. Mendez prichádza na ľavú stranu obrany. Dávame priestor hráčom z vlastnej akadémie a Šamorína. Je tu Szolgai, aj Csóka, ale takisto Fančovič a Csinger. Krstovič je jeden z tých, ktorý oslavuje ešte Vianoce a podľa mojich informácií bude s nami pracovať aj naďalej. Uvidíme," dodal Guľa.



Z odchodov Ciganiks prestúpil do poľského Widzewu Lodž a Norberta Balogha vyradili z kádra po prehratom pohárovom zápase v Humennom. Zimná príprava medzi hráčmi nie je obľúbená, avšak Miroslav Káčer je už na zaberačku zvyknutý. "Musíme si tým prejsť každý rok, nie je to nič nové. Za tie roky som si už na to zvykol. Nehovorím, že sa teším, ale patrí to k futbalu. Sústredenie je dobré spestrenie celej prípravy, ale aj na domáce podmienky sú výborné. Momentálne nie sú extrémne mrazy, môžeme viac trénovať, pre nás je to plus," uviedol stredopoliar DAC.

Dovolenka bola dlhšia ako obvykle, ale hráči nezostali bez práce. Každý z nich dostal individuálne plány, ktoré museli plniť. "Končili sme začiatkom decembra, dostali sme dva týždne voľna a potom sme dostali individuálne plány na behy a posilňovanie. Všetko som dodržal, so svojim osobným trénerom som plány absolvoval. Cítim sa výborne, už som sa tešil na návrat," povedal kapitán mužstva Zsolt Kalmár.



Program zimnej prípravy:

14. januára: DAC 1904 - Soroksár SC (Maďarsko, 2. liga)

21. januára: DAC 1904 - MTK Budapešť (Maďarsko, 2. liga)

25. januára - 4. februára: sústredenie v Chorvátsku, tri prípravné stretnutia

28. januára: súper v štádiu riešenia

31. januára: DAC 1904 - NK Celje (Slovinsko, 1. liga)

3. februára: DAC 1904 - FC Koper (Slovinsko, 1. liga)