Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Slovan začne prípravu 10. januára, pôjde na sústredenie do Dubaja

Na archívnej snímke tréner hráč ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss. Foto: TASR - Roman Hanc

Po návrate na Slovensko mal Slovan dohodnutú generálka na štadióne Austrie Viedeň.

Bratislava 4. januára (TASR) - Slovenský futbalový majster Slovan Bratislava začne so zimnou prípravou pred fortunaligovou jarou 2021/2022 v pondelok 10. januára. Na zverencov trénera Vladimíra Weissa st. čaká príprava, ktorá bude pozostávať z dvoch blokov. Spestrí ju sústredenie v Dubaji, kde "belasých" okrem iných preverí aj účastník jarnej vyraďovacej fázy Európskej ligy.

Ako informoval web Slovana, úvodné dva týždne zimnej prípravy strávi mužstvo v domácich podmienkach. Počas prvého, predovšetkým kondičného bloku, odohrá v piatok 21. januára na umelej tráve v Akadémii ŠK Slovan prípravný zápas s Podbrezovou, lídrom II. ligy. Na začiatku prípravy prebehne komplexné fyzické testovanie.

"Hráči budú môcť využívať moderné priestory na štadióne Tehelné pole, kde je funkčná nová a plne zariadená telocvičňa. Mužstvo bude v závislosti od počasia trénovať na plochách, ktoré máme ako klub k dispozícii. V domácich podmienkach budú mať hráči všetko, čo potrebujú pre tento úvodný blok prípravy," povedal športový riaditeľ klubu Richard Trutz.

V nedeľu 23. januára odletí výprava Slovana na sústredenie do Dubaja. Vzhľadom na skutočnosť, že mnohé súťaže v západnej Európe i v okolitých krajinách sa začínajú skôr než Fortuna liga, hľadalo vedenie Slovana v danom čase čo najkvalitnejších súperov na prípravné merania síl. "Belasí" sa na úvod sústredenia stretnú s majstrom Lotyšska z roku 2020 Riga FC, ktorý sa v aktuálnom ročníku prebojoval do play off Európskej konferenčnej ligy UEFA. Následne majstra čaká konfrontácia so slávnou značkou Spartak Moskva, dvadsaťdvanásobný majster na jeseň v konkurencii Neapolu, Leicesteru City a Legie Varšava vyhral C-skupinu Európskej ligy a zahrá si v jarnej vyraďovacej fáze. Sústredenie uzavrie Slovan súbojom s Ararat-Armenia, suverénnym lídrom arménskej ligy. "Mali sme tri možnosti – Dubaj, Turecko a Španielsko. Po dohode s realizačným tímom a prihliadnutí na veľmi dobré tréningové podmienky, ktoré sú v Dubaji k dispozícii, sme sa spoločne rozhodli práve pre Dubaj. Je našou spoločnou prioritou absolvovať čo najlepšiu zimnú prípravu. V Dubaji odohráme tri prípravné zápasy,“ dodal športový riaditeľ klubu.

Po návrate na Slovensko mal Slovan dohodnutú generálka na štadióne Austrie Viedeň. V aktuálnej dobe však nie je nič stopercentne isté a veci sa rýchlo menia. "S Austriou Viedeň sme už boli dohodnutí na generálke, ktorá by bola veľmi dobrou previerkou pred štartom jarnej časti. Zástupcovia Austrie sa nám však v týchto dňoch ospravedlnili a museli zápas zrušiť, aj vzhľadom na súčasnú pandemickú situáciu. Musíme to promptne riešiť. Súťaže v okolitých krajinách sa začínajú skôr než u nás, no urobíme maximum, aby sme sa v poslednom prípravnom zápase stretli so súperom, ktorý nás dobre preverí pred štartom jarnej časti,“ uzavrel Trutz.



Program zimnej prípravy A-mužstva ŠK Slovan Bratislava

10. januára – 22. januára: príprava v domácich podmienkach

21. januára: ŠK Slovan – Železiarne Podbrezová (prípravný zápas, Akadémia ŠK Slovan)

23. januára – 3. februára: sústredenie v Dubaji (Spojené arabské emiráty)

25. januára: Riga FC – ŠK Slovan (prípravný zápas na sústredení v Dubaji)

28. januára: FC Spartak Moskva – ŠK Slovan (prípravný zápas na sústredení v Dubaji)

1. februára: FC Ararat-Armenia – ŠK Slovan (prípravný zápas na sústredení v Dubaji)

3. februára: návrat výpravy na Slovensko a pokračovanie prípravy v domácich podmienkach; generálka v štádiu riešenia po zrušení zápasu s Austriou Viedeň