Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

FL: Podbrezová doma prehrala s Ružomberkom 0:2 v 13. kole

Na snímke uprostred Moses Cobnan (Podbrezová) počas zápasu 13. kola Fortuna ligy FK Železiarne Podbrezová - MFK Ružomberok v Podbrezovej 7. októbra 2022. Foto: TASR - Ján Krošlák

Podbrezová bola v úvode sezóny 10 zápasov nezdolaná, teraz však utrpela druhú prehru za sebou, predtým v 12. kole podľahla doma Slovanu (1:3).

Podbrezová 7. októbra (TASR) - Futbalisti FK Železiarne Podbrezová prehrali v piatkovom zápase 13. kola Fortuna ligy doma s MFK Ružomberok 0:2. Liptáci sa tak bodovo vyrovnali "železiarom" a zaradili sa za nich na priebežné štvrté miesto v tabuľke. Podbrezová bola v úvode sezóny 10 zápasov nezdolaná, teraz však utrpela druhú prehru za sebou, predtým v 12. kole podľahla doma Slovanu (1:3).

Domáci mali od začiatku hernú prevahu, ale mohli pykať, pretože v 19. minúte sa Tomáš Bobček dostal do úniku a namieril do žrde. Napokon hostia išli do vedenia pred polčasom, keď si loptu po nevydarenej strele Martina Chriena našiel na ľavej strane šestnástky Martin Regáli a presne zakončil. Po zmene strán sa ujala strela Mateja Madleňáka z asi 18 metrov, lopta i s prispením žrde skončila v sieti. Podbrezová následne zvýšila úsilie, mala šance, ale duel už nezdramatizovala.



FK Železiarne Podbrezová - MFK Ružomberok 0:2 (0:1)

Góly: 37. Regáli, 51. Madleňák. Rozhodovali: Marhefka – Štrbo, Weiss, ŽK: Grešák, Breznaník, Pavúk - Luterán, ČK: 90.+3 Tučný (Ružomberok) za hrubý faul, 1360 divákov.

Podbrezová: Ludha – M. K. Bartoš, Godál, Grešák – Bakaľa – Kukoľ (46. Kováčik), Grendel (59. Vasiľ), Pavúk, Ďatko – Kuzma (59. Breznaník), Cobnan (78. Lupták)

Ružomberok: Krajčírik – Fabiš, J. Maslo (46. Mrva), Mojžiš, Madleňák – Gerec, Zsigmund, Luterán, Chrien (86. Tučný) – Regáli, Bobček (90.+5 Kelemen)


Roman Skuhravý, tréner Podbrezovej: "Najväčší rozdiel bol v energii. Už pri úniku hosťujúceho Bobčeka som nemal dobrý pocit z nášho pohybu, vykrývania priestorov a ochoty pracovať bez lopty. Z našej strany bola prevaha platonická. Futbal bol napokon spravodlivý, zaslúžene sme prehrali. Nemohli sme byť odmenení za bezkrvný výkon. Musíme si tento duel vyhodnotiť, byť stopercentní v každom zápase. Bez odvážnej, sebavedomej a zodpovednej hry na oboch stranách ihriskách sa nedá bodovať. My sme sa dnes zápasu zúčastnili."

Peter Struhár, tréner Ružomberka: "Videli sme svižné tempo počas celého zápasu, veľa gólových príležitostí. Prvú šancu mali domáci, nepremenili ju a potom už prišli naše šance a z jednej sme dali aj gól. Pochváliť chcem stredových hráčov, ktorí odobrali veľa lôpt a z toho sme mohli ísť do rýchlych prechodov. Som rád za dva góly, Regáli ukázal svoju silu a druhý gól netreba ani komentovať, krásna individuálna akcia Madleňáka, keď zakončil slabšou nohou. Podbrezovčania sa potom snažili zdramatizovať zápas, ale nevytvorili si okrem hlavičky Bartoša vážnejšiu príležitosť. Som rád, že si vezieme z Podbrezovej tri body, lebo tu naozaj ťažké hrať."