Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

FL: Pohronie začalo v oklieštenom zložení, ale s novým partnerom

Futbalisti FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa odštartovali zimnú prípravu na jarnú časť sezóny na futbalovom štadióne v Žiari nad Hronom. Jarná časť sezónu by mala hráčom FK Pohronie začať domácim zápasom proti Nitre už 6. februára. V Žiari nad Hronom 4. januára 2021. Foto: TASR - Ján Krošlák

Súčasťou prípravy je plánované sústredenie od 24. do 29. januára, jeho konanie však závisí od platných opatrení na zabránenie šírenia COVID-19.

Žiar nad Hronom 4. januára (TASR) - V oklieštenom zložení začali v pondelok so zimnou prípravou futbalisti FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa. V klube, ktorému patrí po jesennej časti v tabuľke Fortuna ligy posledné miesto, už majú nového zahraničného partnera zo Švajčiarska.

Mestské zastupiteľstvo v Žiari nad Hronom schválilo koncom decembra prevod 20 percent akcií spoločnosti FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa, a.s. pre budúceho spoluvlastníka, ktorým sa stane Loic Favre. V FK Pohronie sa udiali aj viaceré zmeny vo vedení klubu. Novým športovým manažérom sa stal Štefan Zaťko, ktorého prácou bude vyhľadávať domácich hráčov pre A-tím. Pohronie stráca päť bodov na predposlednú Senicu, odohralo však o dva zápasy menej.



"Máme zahraničného partnera zo Švajčiarska, tam prebieha intenzívna komunikácia o príchode nových hráčov. Posilnili sme post gólmana, prichádza Hrdlička z Karvinej. Z Liptovského Mikuláša prichádza talentovaný hráč s veľkým potenciálom Andrej Štrba. Začali sme viac pracovať s regiónom a našou mládežníckou kategóriou. Z 19-ky prišli dvaja hráči plus jeden hráč z regiónu. Po odchode Boniho Bimenyimanu, ktorý sa vrátil z hosťovania do svojho klubu sme tiež poslinili post útočníka," povedal na štarte prípravy český tréner Jan Kameník a dodal: "Pocity sú zatiaľ zmiešané, pretože ešte nemáme všetkých hráčov na prvom tréningu. Zatiaľ sme v obmedzenom počte, de facto čakáme až sa k nám pripojí zvyšok a až potom sa to rozbehne podľa nášho plánu. Tím dokázal slušnú kvalitu, v niektorých zápasoch podal dobré výkony. Treba povedať, že sa nám nepodarilo viac zápasov doviesť do víťazného konca. To je asi to jediné, čo chýbalo. Hráči pracovali veľmi poctivo v tréningovom procese, mali aj veľké nasedenie v zápasoch. S tým bola spokojnosť. Kde máme rezervy, to vieme. Na tom budeme pracovať."
Futbalisti FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa odštartovali zimnú prípravu na jarnú časť sezóny na futbalovom štadióne v Žiari nad Hronom. Jarná časť sezónu by mala hráčom FK Pohronie začať domácim zápasom proti Nitre už 6. februára. V Žiari nad Hronom 4. januára 2021.
Foto: TASR - Ján Krošlák

Súčasťou prípravy je plánované sústredenie od 24. do 29. januára, jeho konanie však závisí od platných opatrení na zabránenie šírenia COVID-19. V klube veria, že pandemická situácia a opatrenia prijaté vládou dovolia mužstvu odštartovať jarnú časť sezóny dohrávkami zápasov doma proti Nitre 6. februára a 9. februára na pôde Serede. Následne 13. februára privíta Pohronie na domácej pôde Michalovce a 20. februára vycestuje na Slovan. V pláne sú prípravné zápasy s Liptovským Mikulášom, Podbrezovou, Žilinou, Banskou Bystricou či Ružomberkom.

prípravné zápasy FK Pohronie:



9. januára: doma proti MFK Tatran Liptovský Mikuláš
16. januára: vonku proti FK Železiarne Podbrezová
20. januára: vonku proti MŠK Žilina
23. januára: súper v štádiu riešenia
27. januára: vonku proti MFK Dukla Banská Bystrica
30. januára: doma proti MFK Ružomberok