Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

FL: Gerebenits ide zo Žiliny na hosťovanie do Podbrezovej

Roland Gerebenits, archívna snímka. Foto: TASR Henrich Mišovič

Gerebenits patril na začiatku sezóny k členom rezervy, keďže do prvého tímu sa neprebojoval.

Žilina 14. augusta (TASR) - Vedenie slovenského futbalového fortunaligistu MŠK Žilina sa dohodlo v priebehu tohto týždňa na hosťovaní 20-ročného útočníka Rolanda Gerebenitsa v druholigovej Podbrezovej. Odchovanec "šošonov", ktorý hral v B-tíme, odišiel na Horehronie do konca tejto sezóny.

Gerebenits patril na začiatku sezóny k členom rezervy, keďže do prvého tímu sa neprebojoval. Ešte predtým si v jarnej časti vyskúšal hosťovanie v Pohroní, v tomto ročníku bude chcieť pomôcť Horehroncom k postupu do najvyššej súťaže. "Som rád, že po tom, ako som sa neprebojoval do A-tímu, prišla ponuka z Podbrezovej. Zaujímali sa o mňa a chcú mi dať priestor, čo bolo pre mňa dôležité. Uvidíme, čo to prinesie. Ďakujem MŠK, že ma uvoľnila na hosťovanie," povedal útočník pre klubový web.

"Roland odchádza na hosťovanie do konca sezóny s opciou na prestup. Po tom, ako sa neprebojoval do prvého tímu, sme hľadali alternatívy jeho hosťovania, aby bol čo najviac vyťažený. Podbrezová prišla s konkrétnou ponukou, majú ambíciu postúpiť a zaujímali sa o Rolanda, ktorý rovnako prejavil záujem mať väčšiu minutáž ako u nás, preto sme po korektných rokovaniach dohodli na hosťovaní. Je to pre neho šanca pravidelne hrávať. Podbrezová má slušný tím, mohol by tam zapadnúť," povedal k odchodu odchovanca Akadémie MŠK športový manažér klubu Karol Belaník.