Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

FL: Rozhodca Kružliak pyká za chyby, dostal šesťzápasový dištanc

Na archívnej snímke rozhodca Ivan Kružliak. Foto: TASR - Jakub Kotian

Kružliak bude dnes viesť ako hlavný rozhodca úvodný zápas 16-finále Európskej ligy UEFA medzi OSC Lille a Ajaxom Amsterdam.

Bratislava 18. februára (TASR) - Komisia rozhodcov Slovenského futbalového zväzu (KR SFZ) rozhodla na svojom zasadnutí o treste pre Ivana Kružliaka, ktorý až do konca sezóny nebude viesť zápasy Fortuna ligy.

Za pochybenia v nedeľnom stretnutí 19. kola Fortuna ligy medzi AS Trenčín a FC DAC 1904 Dunajská Streda udelila arbitrovi s licenciou FIFA šesťzápasový dištanc a do konca sezóny ho preradila do druhej najvyššej súťaže. Pre RTVS to potvrdil predseda KR SFZ Marián Ružbarský, informáciu o treste priniesla facebooková stránka Šport v RTVS.

Kružliak nesprávne nariadil pokutový kop v prospech Dunajskej Stredy v nadstavenom čase inriminovaného stretnutia. Penaltu premenil hosťujúci Eric Ramirez a duel sa skončil nerozhodne 3:3. "Šesťkrát nebude nominovaný na žiadny zápas našej najvyššej súťaže a bude preradený do II. ligy, v ktorej bude pôsobiť do konca jarnej časti aktuálneho súťažného ročníka. Do najvyššej súťaže sa bude môcť vrátiť v budúcej sezóne, ak potvrdí svoju výkonnosť. Podobné tresty za svoje chyby dostali už v minulosti aj rozhodcovia Smolák a Očenáš," uviedol Ružbarský pre portál futbalsfz.sk.

Kružliaka nominovala Európska futbalová únia (UEFA) za hlavného rozhodcu štvrtkového úvodného zápasu 16-finále Európskej ligy medzi OSC Lille a Ajaxom Amsterdam. Jeho trest na Slovensku nemá vplyv na to, či bude môcť v aktuálnom ročníku rozhodovať zápasy na medzinárodnej scéne. "To už záleží na UEFA. V týchto záležitostiach je UEFA autonómna,“ vysvetlil Ružbarský.