Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

FORTUNA LIGA: Senicu posilnil český brankár Fryšták

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

S klubom podpísal dvojročný kontrakt.

Senica 22. júla (TASR) - Český brankár Tomáš Fryšták sa stal novou posilou futbalistov FK Senica. S klubom podpísal dvojročný kontrakt. Fortunaligista o tom informoval na svojej oficiálnej webstránke.

"Ponuka od klubu prišla počas uplynulého víkendu a dnes som už podpisoval zmluvu. Letná príprava je veľmi krátka, najdôležitejšie momentálne je, aby sa mužstvo zohralo a aby sa nové posily prispôsobili požiadavkám trénera čo najrýchlejšie. Mužstvo je síce mladé, čo som si však mohol počas úvodných tréningov všimnúť je to, že tu je mnoho talentovaných futbalistov. Celkovo mám z mužstva a fungovania klubu veľmi dobrý dojem," uviedol 32-ročný brankár.

Fryšták futbalovo vyrastal v akadémii 1. FC Slovácko, ktorého je odchovancom. Počas kariéry pôsobil aj v mužstvách FC MAS Táborsko, Dynamo České Budějovice, Bohemians 1905 či naposledy v Baníku Sokolov, v ktorom strávil polrok na hosťovaní. V roku 2007 získal v Kanade striebornú medailu na MS hráčov do 20 rokov.

Športový riaditeľ klubu Filip Holec k jeho príchodu pre klubovú stránku povedal: "Spoločne s trénerom brankárov sme sa rozhodli angažovať skúseného brankára, ktorý má za sebou dlhoročné skúsenosti z českej najvyššej súťaže. Je to pre nás dôležitý krok k stabilizovaniu brankárskeho tímu a zároveň veľmi dobrý krok pre mladých brankárov, ktorí môžu popri Tomášovi nabrať cenné skúsenosti. Osobnostne ani profesionálne sme nemali o našej voľbe žiadne pochybnosti a pevne veríme, že Tomášove skúsenosti a kvality sa naplno prejavia aj vo Fortuna lige."