Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

FL: Spartak Trnava zdolal FK Pohronie 2:0 v 1. kole

Na snímke vpravo hráč Trnavy Dejan Trajkovski a hráč Pohronia Dominik Špiriak počas 1. kola Fortuna ligy medzi FC Spartak Trnava - FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa v Trnave v nedeľu 25. júla 2021. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

V závere už si Trnavčania výsledok postrážili a pripísali si prvé tri body do tabuľky.

Trnava 25. júla (TASR) - Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili v nedeľnom zápase 1. kola Fortuna ligy nad FK Pohronie 2:0.

1.kolo Fortuna ligy:



FC Spartak Trnava - FK Pohronie 2:0 (1:0)
Góly: 23. Procházka, 80. Trajkovski. Rozhodovali: Očenáš - Hancko, Poláček, ŽK: Kolesár - Badolo, Lačný, 847 divákov.

Spartak: Takáč - Čurma, Kóša, Twardzik, Trajkovski - Savvidis - Iván (46. Cabral), Vlasko (82. Kolesár), Procházka (63. Grič), Yao (46. Bamidele Yusuf) - Ristovski (63. Boateng)
Pohronie: Hrdlička - Špiriak (84. Výbošťok), Paluszek, Čmovš, Záhumenský (71. Malle) - Blahút, Mazan, Pajer, Badolo - Lačný, Adler


Prvú šancu zápasu mal Yao, nigérijský krídelník z voleja namieril nad. Spartak sa ujal vedenia v 23. minúte, pri čiare zabojoval o loptu Čurma, stihol prihrať na päťku Procházkovi, ktorý na dvakrát dostal loptu do siete - 1:0. Pohronie pohrozilo po rýchlej kontre, Badolovi ale nevyšlo zakončenie a neskôr sa neujal ani pokus z diaľky Adlera. Na opačnej strane skúsil halfvolej spoza pokutového územia Savvidis, ani on neuspel. Na bránku mieril Vlasko, brankára Hrdličku však našiel pripraveného. V 40. minúte posúdil rozhodca Očenáš stret Savvidisa s Lačným ako faul, nariadil penaltu, ktorú ale Lačnému zlikvidoval Takáč.

Na druhý polčas vybehli na krídelné pozície namiesto Ivána a Yaoa striedajúci Cabral s Bamidelem. Trnavčania mali v úvode druhého polčasu dve dobré šance. Ristovskeho strelu vyrazil Hrdlička, Vlasko z priameho kopu netrafil priestor medzi troma žrďami. Hra v priebehu druhého polčasu upadla do podpriemeru, duel sa odvíjal medzi šestnástkami. Diváci sa dočkali druhého gólu v sieti Pohronia v 80. minúte. Cabral ani Boateng loptu do siete nedostali, Trajkovski však prudkou ranou nedal Hrdličkovi šancu. Skorigovať mohol ešte po rohovom kope Paluszek, hlavičkoval však nepresne. V závere už si Trnavčania výsledok postrážili a pripísali si prvé tri body do tabuľky.