Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Mintálová triumfovala na ME vo vodnom slalome, získala zlato v K1

Na archívnej snímke slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Eliška Mintálová. Foto: TASR – Michal Svítok

Na pódiu doplnila víťazky favoritka Mallory Franklinová z Veľkej Británie, ktorá zaostala o 3,05 sekundy a pripísala si dvojsekundový trest.

Liptovský Mikuláš 28. mája (TASR) - Slovenská reprezentantka Eliška Mintálová triumfovala na ME vo vodnom slalome. Na domácom podujatí v Liptovskom Mikuláši zvíťazila spoločne s Taliankou Stefanie Hornovou, keď obe dosiahli navlas rovnaký čas - 107,24 s. Mintálová tak získala svoje prvé zlato na seniorskej úrovni.

Na pódiu doplnila víťazky favoritka Mallory Franklinová z Veľkej Británie, ktorá zaostala o 3,05 sekundy a pripísala si dvojsekundový trest. Víťazky predviedli bezchybné jazdy, pričom Mintálová mala výborné prvé dve časti trate, no Talianke, ktorá štartovala v úplnom závere, vyšiel tretí úsek.

"Je zaujímavé, že sme skončili obe na prvom mieste. Hlavné je, že sa mi podarilo predviesť dobrú jazdu. Chcela som doma podať čo najlepší výkon a som rada, že to dopadlo takto," uviedla Mintálová v mixzóne. "Jazdu si veľmi nepamätám. Dostala som sa do tempa a viem len to, že som mohla zrýchliť na záverečnej bránke a získať nejaké stotinky navyše. Celkovo som však spokojná, išla som čisto, čo je pre mňa veľký úspech," dodala k svojmu výkonu čerstvá majsterka Európy.



ME vo vodnom slalome v Liptovskom Miuláši



K1Ž - finále:
1. Eliška MINTÁLOVÁ (SR) a Stefanie Hornová (Tal.) obe 107,24 s (0),
3. Mallory Franklinová (V.Brit.) +3,05 (2),
4. Martina Wegmanová (Hol.) +3,08 (0),
5. Eva Terceljová (Slovin.) +4,51 (4),
6. Natalia Pacierpniková (Poľ.) +4,77 (2),
7. Corinna Kuhnleová (Rak.) +9,10,
8. Monica Doriová Vilarrublová (And.) +10,96,
9. Tereza Fišerová (ČR) +13,81,
10. Emma Vuittonová (Fr.) +19,98 (4)