Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Flick oznámil, že nikto nemá isté miesto v základnej jedenástke

Na snímke tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Hansi Flick v zápase E-skupiny MS vo futbale v katarskej Dauhe 23. novembra 2022. Foto: TASR/AP

Nemci v stredu prehrali s Japonskom 1:2 a proti Španielom musia bodovať, ak si chcú zachovať šance na postup do osemfinále.

Dauha 24. novembra (TASR) - Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Hansi Flick po nevydarenom vstupe do MS 2022 oznámil, že žiaden z hráčov nemá isté miesto v základnej zostave v dueli proti Španielsku. Zápas druhého kola E-skupiny je na programe v nedeľu o 20.00 SEČ na štadióne Al-Bayt.

Nemci v stredu prehrali s Japonskom 1:2 a proti Španielom musia bodovať, ak si chcú zachovať šance na postup do osemfinále. "Mojou prioritou je do každého zápasu poskladať čo najlepšie mužstvo. Momentálne zvažujem viaceré varianty na rôzne pozície. Robím to tak pred každým zápasom. Vieme si vytvárať veľké šance, no musíme ich vedieť aj premieňať. Musíme byť efektívnejší," vyhlásil Flick.

Nemecký kouč ďalej informoval, že krídelník Bayernu Mníchov Leroy Sane by mohol byť súčasťou tímu už v nasledujúcom zápase. Dvadsaťšesťročný útočník absentoval na súpiske bývalého trénera Nemecka Joachima Loewa na uplynulom šampionáte v Rusku a taktiež vynechal úvodný zápas turnaja v Katare pre zranenie kolena. "Sane už začal trénovať. Zatiaľ trénuje iba individuálne, ale aj to je dobrá správa," citovala Flicka agentúra AFP.