Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Flick súhlasí s vylúčením Ruska z baráže MS: Správne opatrenie

Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Hansi Flick Foto: TASR/AP

Flick s trestom pre Rusov súhlasí, no súčasne si nemyslí, že by ich prezidenta Vladimira Putina športové sankcie až toľko trápili.

Berlín 22. marca (TASR) - Tréner nemeckej reprezentácie Hansi Flick podporil verdikt Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), ktorá vylúčila Rusko z baráže MS 2022.

"Ako symbol považujem takéto opatrenia za správne," povedal Flick v rozhovore pre magazín Stern. FIFA v súvislosti s inváziou Ruska na Ukrajinu rozhodla, že Rusi nemôžu odohrať koncom marca semifinále baráže proti Poľsku.

Ruská futbalová únia (RFU) sa snaží zabrániť vylúčeniu reprezentácie "zbornej" z baráže, resp. "zmraziť" verdikt Európskej futbalovej únie (UEFA), ktorá ruským reprezentáciám a klubom pozastavila účasť vo svojich súťažiach. Verdikt FIFA a UEFA však "posvätil" aj Športový arbitrážny súd, ktorý zamietol už tretiu žiadosť RFU o dočasné zastavenie sankcií.

Flick s trestom pre Rusov súhlasí, no súčasne si nemyslí, že by ich prezidenta Vladimira Putina športové sankcie až toľko trápili. "Neverím tomu, že to s ním pohlo. Podstatne tvrdšie sú ekonomické dopady na Rusko, no ani tieto sankcie ho nezastavili a naďalej vedie vojnu," dodal Flick, ktorého zverenci majú účasť na šampionáte v Katare istú. Marcový asociačný termín využijú na odohratie prípravných zápasov s Izraelom a Holandskom.