Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Flick vsadil na osvedčené mená, nominoval aj mladíka Adeyemiho

Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Hansi Flick Foto: TASR/AP

Zo známejších hráčov chýbajú vo výbere Matthias Ginter a Florian Neuhaus z Borussie Mönchengladbach, Christian Günter z Freiburgu a Robin Gosens z Interu Miláno.

Mníchov 19. mája (TASR) - Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Hansi Flick oznámil vo štvrtok 26-člennú nomináciu na nadchádzajúce zápasy Ligy národov. Nefiguruje v nej ani jeden nováčik, náhradný brankár Oliver Baumann síce nemá na konte ani jeden reprezentačný štart, ale v minulosti už bol členom národného mužstva. Brankár Hoffenheimu dostal teraz šancu, keďže kouč doprial oddych Marcovi-Andremu ter Stegenovi z FC Barcelona.

Flick vsadil na osvedčené mená, do tímu sa vracajú Joshua Kimmich, Leon Goretzka i Niklas Süle z Bayernu Mníchov, ako aj Marco Reus z Borussie Dortmund. Nechýba ani mladík Karim Adeyemi, ktorý prestupuje zo Salzburgu do Dortmundu. "Nie je to ešte záverečná nominácia na MS v Katare. Dvere majú stále otvorené ďalší hráči, ktorí ukážu potrebnú výkonnosť," povedal Flick podľa DPA.

Zo známejších hráčov chýbajú vo výbere Matthias Ginter a Florian Neuhaus z Borussie Mönchengladbach, Christian Günter z Freiburgu a Robin Gosens z Interu Miláno. Zranenie vyradilo krídelníka Juliana Draxlera z Paríža St. Germain. Nemeckí reprezentanti sa od 4. do 14. júna stretnú v LN s úradujúcimi majstrami Európy Talianmi doma a vonku, hostia doma Anglicko a predstavia sa na pôde Maďarska.

Nominácia Nemecka na zápasy Ligy národov:


Brankári: Oliver Baumann (Hoffenheim), Manuel Neuer (Bayern Mníchov), Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt)
Obrancovia: Benjamin Henrichs, Lukas Klostermann (obaja RB Lipsko), Thilo Kehrer (Paríž Saint-Germain), David Raum (Hoffenheim), Antonio Rüdiger (Chelsea), Nico Schlotterbeck (Freiburg), Niklas Süle (Bayern Mníchov), Jonathan Tah (Bayer Leverkusen)
Stredopoliari a útočníci: Karim Adeyemi (RB Salzburg), Julian Brandt, Marco Reus (obaja Borussia Dortmund), Joshua Kimmich, Thomas Müller, Serge Gnabry, Leon Goretzka, Jamal Musiala, Leroy Sané (všetci Bayern Mníchov), Ilkay Gündogan (Manchester City), Kai Havertz, Timo Werner (obaja Chelsea), Jonas Hofmann (Borussia Mönchengladbach), Lukas Nmecha (Wolfsburg), Anton Stach (Mainz)