Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Flick vsadil na osvedčené mená, nominoval aj mladíka Bellu-Kotchapa

Na archívnej snímke z 22. mája 2021 tréner Hans-Dieter Flick. Foto: TASR/AP

Nemci privítajú v Lige národov 23. septembra Maďarsko a o tri dni nato sa predstavia na pôde Angličanov.

Mníchov 15. septembra (TASR) - Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Hansi Flick oznámil vo štvrtok 24-člennú nomináciu na nadchádzajúce zápasy Ligy národov proti Maďarsku a Anglicku. Prvú pozvánku dostal obranca Armel Bella-Kotchap zo Southamptonu. Okrem dvadsaťročného futbalistu figurujú v kádri ďalší traja hráči, ktorí vynechali júnové zápasy LN - brankár Marc-André ter Stegen a obrancovia Matthias Ginter a Robin Gosens. Informovala agentúra DPA.

"Bella Kotchap sa v Southamptone dobre rozvíja a v Premier League dobre bránil," vysvetlil Flick dôvod pozvania vysokého obrancu, ktorý prestúpil z Bochumu do Anglicka v júni. Tréner zároveň zdôraznil, že hráči, ktorí neboli teraz povolaní, by sa nemali vzdávať nádeje na tohtoročné MS v Katare. Flick môže vziať 26 futbalistov a šancu majú podľa neho aj Mario Götze či Mats Hummels.

Nemci privítajú v Lige národov 23. septembra Maďarsko a o tri dni nato sa predstavia na pôde Angličanov. V tabuľke im so šiestimi bodmi patrí priebežné druhé miesto.



Nominácia Nemecka na zápasy Ligy národov proti Maďarsku a Anglicku:

Brankári: Manuel Neuer (Bayern Mníchov), Marc-André ter Stegen (FC Barcelona), Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt)

Obrancovia: Armel Bella-Kotchap (Southampton), Matthias Ginter (Freiburg), Robin Gosens (Inter Miláno), Thilo Kehrer (West Ham United), David Raum (RB Lipsko), Antonio Rüdiger (Real Madrid), Nico Schlotterbeck, Niklas Süle (obaja Borussia Dortmund)

Stredopoliari: Julian Brandt (Borussia Dortmund), Leon Goretzka, Joshua Kimmich (obaja Bayern Mníchov), Ilkay Gündogan (Manchester City), Jonas Hofmann (Borussia Mönchengladbach), Lukas Nmecha (Wolfsburg)

Útočníci: Timo Werner (RB Lipsko), Kai Havertz (FC Chelsea), Marco Reus (Borussia Dortmund), Serge Gnabry, Leroy Sané, Thomas Müller, Jamal Musiala (všetci Bayern Mníchov)