Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Flick vyhral ako prvý tréner Nemecka úvodných šesť duelov

Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Hansi Flick Foto: TASR/AP

Najlepší trénerský štart s nemeckou reprezentáciou mal doposiaľ Joachim Löw, ktorý v roku 2006 vyhral prvých päť zápasov a v šiestom potom remizoval s Cyprom.

Wolfsburg 12. novembra (TASR) - Hansi Flick je prvý tréner v histórii, ktorý vyhral s nemeckou futbalovou reprezentáciou úvodných šesť zápasov na lavičke. Jeho zverenci vo štvrtok deklasovali vo Wolfsburgu Lichtenštajnsko 9:0 a potvrdili post jasného lídra J-skupiny. Štvornásobní majstri sveta mali už predtým istý postup na MS v Katare.

Najlepší trénerský štart s nemeckou reprezentáciou mal doposiaľ Joachim Löw, ktorý v roku 2006 vyhral prvých päť zápasov a v šiestom potom remizoval s Cyprom. Práve pred súbojom s Lichtenštajnskom mal Löw oficiálnu rozlúčku s národným tímom, ktorý viedol 15 rokov. "Som rád, že sme Jogimu dopriali k rozlúčke deväť gólov do siete súpera," povedal Flick pre televíziu RTL.

Nemecko nastúpilo do zápasu bez viacerých opôr po tom, ako mal obranca Niklas Süle pozitívny test na koronavírus a Joshua Kimmich s Jamalom Musialom museli ísť preventívne do karantény ako jeho blízke kontakty. Hostia hrali už od 9. minúty bez vylúčeného Jensa Hofera, ktorý nohou zasiahol do krku Leona Goretzku. Vzápätí sa rozbehol gólostroj favorita, Ilkay Gündogan premenil penaltu a od 20. minúty pridali Nemci ďalšie tri góly za necelé štyri minúty. Leroy Sane zvýšil po prestávke na 5:0 a v záverečnej štvrťhodine prišla ďalšia smršť, počas ktorej skórovali domáci ešte štyrikrát. Sane a Thomas Müller zaznamenali po dva presné zásahy.

"Dnešný večer sa naozaj vydaril. Interakcia medzi tímom a fanúšikmi bola skvelá, diváci si užili góly. Sme spokojní," konštatoval Flick, ktorého tím sa s úspešnou kvalifikáciou rozlúči v nedeľu v Arménsku, ktoré má už iba minimálnu matematickú šancu postúpiť do baráže. O tú sa na diaľku pobijú Severné Macedónsko a Rumunsko. Macedónci majú o bod viac a hostia Island, Rumuni sa predstavia v Lichtenštajnsku. Arménsko zaostáva za Severným Macedónskom o tri body.