Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Slovenské florbalistky zdolali Rusky 3:2 a na MSJ obsadili 7. miesto

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Pre zverenky trénera Jiřího Typla to bola prvá výhra na turnaji, vďaka ktorej si zachránili účasť v elitnej A-kategórii MS.

Uppsala 4. septembra (TASR) - Slovenské juniorské reprezentantky vo florbale zvíťazili na MSJ vo švédskej Uppsale nad Ruskami 3:2 a na turnaji obsadili 7. miesto. Pre zverenky trénera Jiřího Typla to bola prvá výhra na turnaji, vďaka ktorej si zachránili účasť v elitnej A-kategórii MS.

hlasy po zápase (szfb.sk):

Jiří Typl, tréner SR: "Po mentálnej stránke to bol pre dievčatá veľmi náročný zápas, v ktorom sme boli jednoznačne lepším tímom, ale kvôli nervozite sa nám prevahu a šance nedarilo pretaviť do gólov. Našťastie sa nám to podarilo dotiahnuť do víťazného konca a dopadlo to pre nás dobre."

Denisa Papierniková, najlepšia hráčka zápasu: "Odohrali sme dobrý duel, ale veľká škoda bola, že sme nepremieňali naše šance. Dnešný cieľ sme splnili a zvíťazili sme."

MS junioriek - o 7.-9. miesto:

Rusko - SLOVENSKO 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)

Góly: 17. Fedotovová (Nadejevová), 45. Strogalevová (Skirdenková) - 4. Točeková (Vyletelková), 32. Chupeková (Faktorová), 52. Pudišová (Papierniková)