Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

Nemšová uspela v Spišskej Novej Vsi, Kysučanky na víťaznej vlne

Ilustračné foto. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Hráčky Pruského si zapísali druhú výhru v nadstavbovej časti.

Bratislava 22. januára (TASR) - Florbalistky Nemšovej zvíťazili v 3. kole nadstavbovej časti Hyundai Extraligy žien na pôde Spišskej Novej Vsi 6:2 a vedú tabuľku s 35 bodmi. Na druhom mieste je s rovnakým počtom bodov a horším skóre Kysucké Nové Mesto, ktoré uspelo v Partizánskom 7:3. Kysučanky sa nesú na víťaznej vlne, vyhrali šiesty zápas za sebou, naopak obhajca titulu neuspel ani v treťom dueli nadstavby.

"Nezačali sme nadstavbu úplne ideálne, ale nerobíme si z toho ťažkú hlavu," uviedol pre web Slovenského zväzu florbalu (SZFB) tréner Partizánskeho Dušan Ďuríček. "Program máme momentálne dosť náročný, keďže okrem ženského zápasu v týždni väčšina dievčat absolvuje ešte dva zápasy s juniorkami, kde sa nám naopak darí veľmi dobre. V zápasoch skúšame a hľadáme alternatívu za zranenú kapitánku Dobošovú. K tomu nám v každom zápase chýba niekto pre chorobu. Vo všetkých troch zápasoch sme sa nemohli oprieť ani o Denisu Uhrinovú, ktorá momentálne pomáha svojmu materskému klubu k postupu do play off v nižšej súťaži. Je to hračka, ktorá v každom zápase dokáže pomôcť gólom k lepšiemu výsledku nášho družstva. Momentálne dostávajú viac času na ihrisku dievčatá, ktoré nemajú toľko skúseností, čo sa potom prejavuje na našom výkone, ale na druhej strane je dobré, že zbierajú potrebné skúsenosti v takto ťažkých zápasoch. Aj napriek tomu dokážeme so súpermi hrať do polovice zápasu vyrovnanú partiu, v druhej časti nám dochádzajú sily a začíname robiť chyby. Verím tomu, že na play off budeme dobre pripravení."

Hráčky Pruského si zapísali druhú výhru v nadstavbovej časti. K suverénnemu triumfu 8:1 na pôde Hurikánu Bratislava im hetrikom pomohla Michaela Žikavská, ktorá pridala aj jednu asistenciu.



sumáre 3. kola nadstavby Hyundai Extraligy žien:

FBK Harvard Partizánske - MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto 3:7 (1:1, 1:2, 1:4)

Góly: 4. Dobišová, 33. Oškrdová, 54. Dobišová - 5. Záteková, 21. Tvrdá, 36. Faktorová, 52. Chupeková, 55. Bajanková, 56. Záteková, 57. Komzalová, 112 divákov.



ŠK Fbk Kométa Spišská Nová Ves - NTS FK - ZŠ Nemšová 2:6 (0:0, 0:2, 2:4)

Góly: 36. Hrabovská, 46. Konečná, 51. Hrabovská - 31. Ondreičková, 36. Mrázová, 44. Bahnová, 58. Papierniková, 59. Hoštáková, 60. Reháková, 78 divákov.



VŠK FTVŠ UK Hurikán Bratislava - ŠK 98 Pruské 1:8 (0:3, 1:3, 0:2)

Góly: 21. Čintalanová - 3. Hajasová, 4. Žikavská, 15. Žikavská, 26. Trošková, 29. Pánová, 29. Hrehušová, 44. Trošková, 55. Žikavská, 35 divákov