Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Florbalisti SR pred MS v plnej sile, prípravu absolvujú v Nemecku

Ilustračná fotka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Slováci absolvujú vo Weissenfelse až päť stretnutí za tri dni.

Bratislava 29. septembra (SZFB) – Slovenská florbalová reprezentácia mužov bude od piatka do nedele hrať na turnaji 6 Nations Floorball Challenge v nemeckom Weissenfelse. Pre zverencov Radomíra Mrázka je to súčasť prípravy na MS 2022 vo Švajčiarsku (5. – 13. novembra, Zürich a Winterthur).

Slováci absolvujú vo Weissenfelse až päť stretnutí za tri dni. Začnú v piatok 30. septembra o 9.00 h proti Lotyšom a v rovnaký deň budú čeliť aj Nórom (17.00 h). V sobotu 1. októbra si najprv zmerajú sily s Dánmi (9.00 h) a potom po ešte kratšom oddychu s domácimi Nemcami (15.00 h). Na záver ich v nedeľu 2. októbra od 9.00 h preveria Poliaci.

Šestica účastníkov figuruje na 5. – 10. pozícii v renkingu krajín Medzinárodnej florbalovej federácie (IFF) za stabilne najsilnejšou štvoricou, ktorú tvoria Švédsko, Fínsko, Švajčiarsko a Česko. Slovensko sa nachádza na 6. priečke za Poľskom a pred Nórskom, Lotyšskom, Nemeckom a Dánskom po tom, ako na vlaňajších – pre pandémiu o rok odložených – majstrovstvách sveta vo Fínsku obsadilo svoje rekordné siedme miesto.

„Na turnaj ideme v plnej sile. Súperi majú kvalitu, všetky zápasy budú zaujímavé. Očakávam, že každý duel bude vyrovnaný a náročný. Pre nás je toto podujatie dôležité najmä z hľadiska pozorovania jednotlivých protivníkov smerom k MS. Chceme vidieť, ako na tom sú a čo na nich môže fungovať na samotnom šampionáte,“ povedal podľa szfb.sk tréner Radomír Mrázek.

V 20-člennej nominácii SR na 6 Nations Floorball Challenge je sedem zástupcov domácej najvyššej súťaže vrátane brankára Jakuba Klobučníka a útočníka Tomáša Kvasnicu z majstrovského ŠK 1. FBC Florbal Trenčín. Jedenásť z trinástich „legionárov“ pôsobí na klubovej úrovni v Česku a dvaja vo Švajčiarsku, medzi nimi slovenský Florbalista sezóny 2021/2022 Michal Dudovič (SV Wiler-Ersigen).



Program slovenskej florbalovej reprezentácie mužov na turnaji 6 Nations Floorball Challenge v nemeckom Weissenfelse (30. septembra – 2. októbra):

Piatok 30. septembra (9.00): SLOVENSKO – Lotyšsko

Piatok 30. septembra (17.00): SLOVENSKO – Nórsko

Sobota 1. októbra (9.00): Dánsko – SLOVENSKO

Sobota 1. októbra (15.00): Nemecko – SLOVENSKO

Nedeľa 2. októbra (9.00): Poľsko – SLOVENSKO




Nominácia Slovenska:

Brankári: Jakub Klobučník (ŠK 1. FBC Florbal Trenčín), Šimon Melega (FaBK ATU Košice)

Hráči v poli: Vladimír Bačinský (ŠK Lido Prírodovedec Bratislava), Michal Dudovič (SV Wiler-Ersigen/Švajč.), Matúš Gajdoš (FBŠ Bohemians Praha), Ronald Gašparík (Panthers Otrokovice), Ladislav Gál (FBC Ostrava), Martin Grlický (Panthers Otrokovice), Šimon Hatala (1. SC Tempish Vítkovice), Samuel Kelemen (Panthers Otrokovice), Jakub Košarišťan (FBC Ostrava), Kristián Kozák (Sparta Praha), Tomáš Kvasnica (ŠK 1. FBC Florbal Trenčín), Ladislav Mirt (Grasshoppers AC Uniza Žilina), Michal Miške (Grasshoppers AC Uniza Žilina), Kamil Navrátil (FaBK ATU Košice), Peter Nehila (Panthers Otrokovice/ČR), Michal Pažák (1. SC Tempish Vítkovice/ČR), Lukáš Ujhelyi (UHC Aligator Mallans/Švajč.), Samuel Virga (FBŠ Bohemians Praha)